Αρχική » Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Κορινθίων. Το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων μας αφορά όλους

Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Κορινθίων. Το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων μας αφορά όλους

by Κ. Α.

Από την πλευρά μας, ως σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Κορινθίων, έχουμε εκφράσει και στο παρελθόν την αντίθεσή μας σε παρόμοιες ενέργειες , αντιτιθέμενοι σε αποφάσεις ή σχέδια που προωθούν την παραχώρηση των δημοτικών υπηρεσιών σε ιδιώτες, εξυπηρετώντας επιταγές των εκάστοτε κυβερνήσεων οι οποίες

Ø ούτε αποδίδουν στους Δήμους επαρκή χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του,

Ø πλήρη κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης προς τους Δήμους,

Ø περιορισμό των προσλήψεων προσωπικού

πράξεις που βλάπτουν την Τοπική Διοίκηση και τους κατοίκους. Παρεμφερείς προσπάθειες από δημοτικές αρχές άλλων περιοχών για ιδιωτικοποιήσεις έχουν καταλήξει σε αποτυχία.

Το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων μας αφορά όλους.. Οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να χάσουν τις θέσεις τους στο μέλλον, ενώ οι κάτοικοι θα είναι αυτοί που θα κληθούν να πληρώσουν τα κέρδη του εργολάβου και θα λαμβάνουν υπηρεσίες αμφίβολης ποιότητας.

Οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας, με αξιοπρέπεια και αυτοθυσία, ξεπερνούν τον εαυτό τους εργαζόμενοι σε δύσκολες συνθήκες, με παλαιωμένο στόλο οχημάτων, με ανεπαρκή μέσα προσωπικής προστασίας, χωρίς τα απαραίτητα εργαλεία, και χωρίς τις βασικές ιατρικές εξετάσεις που οφείλει να παρέχει η διοίκηση.

Δεν είναι τέλος καθόλου τυχαίο ότι χρόνια τώρα δεν επανδρώθηκε η υπηρεσία καθαριότητας με τον απαραίτητο μηχανικό εξοπλισμό και το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, ενώ οι δημότες χρυσοπληρώνουν την υπηρεσία αυτή μέσω των δημοτικών τελών. Θα συνεχίσουν να πληρώνουν και θα κληθούν μάλιστα να καταβάλλουν ακόμη περισσότερα αφού η ιδιωτικοποίηση είναι συνώνυμο της αύξησης των δημοτικών τελών.

Ο Σύλλογος εργαζομένων κάνει σαφές ότι θα στηρίξει απόλυτα όποια προσπάθεια θελήσει να βασίσει τη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου στις δημοτικές του υπηρεσίες, διασφαλίζοντας έτσι το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών καθαριότητας. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν έτοιμοι να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί, για την αναβάθμιση αυτού το πολύ σημαντικού τομέα.