Αρχική » Χριστος Δήμας. Είναι γεγονός! Πλέον στη Μοσιά Κορινθίας -στον Φενεό-γίνεται έκθεση σύγχρονου Ελληνικού Πολιτισμού σε συνεργασία με το MOMUS, με δύο πρωτιές.

Χριστος Δήμας. Είναι γεγονός! Πλέον στη Μοσιά Κορινθίας -στον Φενεό-γίνεται έκθεση σύγχρονου Ελληνικού Πολιτισμού σε συνεργασία με το MOMUS, με δύο πρωτιές.

by Κ. Α.

Είναι γεγονός! Πλέον στη Μοσιά Κορινθίας -στον Φενεό-γίνεται έκθεση σύγχρονου Ελληνικού Πολιτισμού σε συνεργασία με το MOMUS, με δύο πρωτιές. Είναι στο μεγαλύτερο υψόμετρο και στο μικρότερο πληθυσμιακά χωριό που εχει γίνει τέτοια εκθεση.

Η σύγχρονη τέχνη δυστυχώς είναι ως επί το πλείστον προσβάσιμη σε κατοίκους και επισκέπτες στα μεγάλα αστικά κέντρα. Ειδικά τον χειμώνα είναι ελάχιστες εκθέσεις σύγχρονης τέχνης διαθέσιμες εκτός αστικών κέντρων.

Σήμερα στον Φενεό Κορινθίας, στην Μοσιά, εγκαινιάσαμε στο παλιό σχολείο μία έκθεση ψηφιακής φωτογραφίας με θέμα το περιβάλλον. Μέσω QR code ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να μάθει επιπλέον πληροφορίες και να περιηγηθεί ψηφιακά στην έκθεση.

Το γυμνάσιο Καλλιάνων είχε την τύχη να επισκεφτεί πρώτο την έκθεση και οι μαθητές του ολοκλήρωσαν την διαδραστική εμπειρία με κολάζ και προσωπικά σημειώματα.

Ευχαριστώ πολύ το Momus για την άμεση υλοποίηση της ιδέας που είχαμε πριν ένα χρόνο και τον Δήμο Σικυωνίων που το έκαναν πράξη.

Τώρα μένει να το επισκεφτούμε και να την απολαύσουμε. Θα είναι ανοιχτή τα Σαββατοκύριακα μέχρι την άνοιξη και αξίζει να την δείτε από κοντά.