Αρχική » Η Δημοτική Επιτροπή πήρε τρεις σημαντικές αποφάσεις για ισάριθμα έργα στην Κόρινθο   

Η Δημοτική Επιτροπή πήρε τρεις σημαντικές αποφάσεις για ισάριθμα έργα στην Κόρινθο   

by Κ. Α.
Αποτέλεσμα εικόνας για σημα δημου κορινθιασ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αλλάζουμε την πόλη, αλλάζουμε την ζωή των κατοίκων της

Η Δημοτική Επιτροπή πήρε τρεις σημαντικές αποφάσεις για ισάριθμα έργα στην Κόρινθο   

Τρεις σημαντικές αποφάσεις (τις δύο ομόφωνα) έλαβε την Παρασκευή (20 Σεπτεμβρίου) η Δημοτική Επιτροπή του δήμου Κορινθίων για ισάριθμα έργα, που θα αλλάξουν την εικόνα της Κορίνθου και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της. Ειδικότερα:

  1. Εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης του Δήμου με τον Δημόπρακτο για την ανάθεση της προμελέτης του «Βιοκλιματικού Πάρκου Αναψυχής & Ευεξίας» στην Καλλιθέα, στο οικόπεδο των 26 στρεμμάτων που έχει αγοράσει εκεί ο Δήμος. Εκεί θα δημιουργηθούν τα αθλητικά έργα του Δήμου, δηλαδή: ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο (χιλίων θέσεων) και δύο γήπεδα τένις (300 θέσεων). Θα υπάρχουν ακόμα παιδική χαρά, πίστα για skateboard, αναψυκτήριο, αλλά και υπαίθριος χώρος επιτραπέζιων παιχνιδιών. Τέλος, θα προβλεφθεί η δημιουργία θέσεων στάθμευσης, αλλά και περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών.   


  2. Εγκρίθηκαν (ομόφωνα) οι όροι προκήρυξης του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση στα Καλάμια, του πρώτου που γίνεται στον Δήμο μας από την δεκαετία του 1980, όταν ο αείμνηστος πρώην δήμαρχος Νίκος Κουΐνης είχε προχωρήσει σε έναν τέτοιο για το Δημοτικό Θέατρο. Η περιοχή παρέμβασης εκτείνεται σε μήκος ακτογραμμής 1.750 μέτρων και περιλαμβάνει ακόμα και περιοχές, στις οποίες μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ποτέ κάποια παρέμβαση. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού αναμένονται στις αρχές του 2025 και στην συνέχεια θα δημοπρατηθεί το πρώτο τμήμα, με προϋπολογισμό τρία εκατομμύρια.
    Η Δημοτική Αρχή του Νίκου Σταυρέλη, ακολουθώντας το πρόγραμμά της, δίνει μεγάλη σημασία στους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς γι αυτό θα ακολουθήσουν πολλοί ακόμα σε όλο τον δήμο Κορινθίων. Οι αμέσως επόμενοι θα είναι οι δύο διαγωνισμοί που αφορούν το κέντρο της Κορίνθου και τις εισόδους της πόλης.


  3. Τέλος, εγκρίθηκε (ομόφωνα) η δημοπράτηση του έργου των 744 χιλιάδων ευρώ που αφορά την δημιουργία χώρου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων, σε νοικιασμένο οικόπεδο από τον Δήμο. Το έργο, που θα γίνει στην περιοχή της Μπαθαρίστρας, μπαίνει μπροστά σε τρεις μήνες και θα παραδοθεί σε δύο περίπου χρόνια. Εκτός από τους χώρους για την στέγαση και την φιλοξενία των αδέσποτων ζώων θα δημιουργηθεί δημοτικό κτηνιατρείο, γραφεία των σχετικών υπηρεσιών για τα αδέσποτα και άλλοι χρήσιμοι χώροι.