Αρχική » Δήμος Βέλου-Βόχας: Θωρακίζεται έναντι των πλημμυρών με καθαρισμούς αυλάκων και ρεμάτων

Δήμος Βέλου-Βόχας: Θωρακίζεται έναντι των πλημμυρών με καθαρισμούς αυλάκων και ρεμάτων

by Κ. Α.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμος Βέλου-Βόχας: Θωρακίζεται έναντι των πλημμυρών με καθαρισμούς αυλάκων και ρεμάτων

Ο Δήμος Βέλου-Βόχας προχωρά σε συντονισμένες εργασίες καθαρισμού αυλάκων και ρεμάτων, με στόχο την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Τα συνεργεία του Δήμου εργάζονται εντατικά ξεκινώντας από τις Κοινότητες Πουλλίτσας, Ευαγγελίστριας, Κρηνών και Κοκκωνίου εξασφαλίζοντας τη διατήρηση της ομαλής ροής των υδάτων και την αποτροπή δημιουργίας επικίνδυνων καταστάσεων για τους δημότες.

Επιπλέον, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου πραγματοποιούνται εργασίες καθαρισμού στον ποταμό Ζαπάντη και τα υπόλοιπα ρέματα της περιοχής. Μάλιστα, στο εν λόγω έργο βρέθηκαν ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής και η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Πελοποννήσου Αθηνά Κόρκα, συνοδευόμενοι από τον  Δήμαρχο Βέλου-Βόχας Θανάση Μανάβη και τον αντιδήμαρχο Βαγγέλη Λυμπερόπουλο.

Κατά την επίσκεψη εκφράστηκε ικανοποίηση για την πρόοδο των εργασιών, ενώ επιβεβαιώθηκε από όλους τους φορείς η πάγια δέσμευση για συνεχή επαγρύπνηση και συντονισμένη δράση, ώστε να διασφαλιστεί η προστασία των κατοίκων και των υποδομών από ενδεχόμενες πλημμύρες.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Θανάσης Μανάβης: «Είμαστε σε εγρήγορση και συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας σε καίρια σημεία, ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι δημότες μας θα είναι προστατευμένοι κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία είναι άψογη, αποδεικνύει την από κοινού δέσμευσή μας για τη θωράκιση του Δήμου μας απέναντι σε φυσικούς κινδύνους. Συνεχίζουμε με συνέπεια τις ενέργειές μας, για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των δημοτών μας».