Αρχική » Συντονιστική Επιτροπή ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων για τις αντικαταστατικές διαδικασίες που συνέβησαν κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 7-8/9/2024.

Συντονιστική Επιτροπή ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων για τις αντικαταστατικές διαδικασίες που συνέβησαν κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 7-8/9/2024.

by Κ. Α.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Συντονιστική Επιτροπή της ΟΜ -ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων συνεδριάσαμε την 18/9/2024 και αποφασίσαμε κατά πλειοψηφία να καταθέσουμε την αντίθεσή μας στις αντικαταστατικές διαδικασίες που συνέβησαν κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 7-8/9/2024.

Ειδικότερα, μετά τις Ευρωεκλογές, είχε αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί το Καταστατικό Συνέδριο του κόμματός μας, τον Οκτώβριο, με τη σύμφωνη γνώμη της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής. Επομένως κατά τη διάρκεια της προσυνεδριακής διαδικασίας, τα διαφωνούντα με τον Πρόεδρο μέλη, είχαν το καταστατικό δικαίωμα, αλλά και το χρόνο, να διατυπώσουν τις όποιες ενστάσεις τους κατά του Προέδρου και συγχρόνως να καταθέσουν και την εναλλακτική πρότασή τους.

Αντ’ αυτού τα διαφωνούντα μέλη της Κεντρικης Επιτροπης κατέθεσαν πρόταση μομφής κατά του Προέδρου στη συνεδρίαση που έγινε και η ΚΕ αποφάσισε με «μυστική» ψηφοφορία, ή οποία κατέληξε να είναι και τηλεφωνική, με αποτέλεσμα να καταλυθεί η μυστικότητα, που σθεναρά υποστηρίχθηκε από τους εκπροσώπους των διαφωνούντων.

Με τον τρόπο αυτό «εγκρίθηκε» η πρόταση μομφής, η οποία μεταφράστηκε από τους ίδιους τους «δήθεν πλειοψηφήσαντες», σε «καθαίρεση» του Προέδρου, ερμηνεία αυθαίρετη, αφού δεν προβλέπεται από το καταστατικό και έτσι δημιουργείται κακό προηγούμενο.

Οι παραπάνω θέσεις μας προκύπτουν από την αγωνία μας για το μέλλον το κόμματός μας, για το οποίο αγωνιστήκαμε και θα αγωνιστούμε για να επιτευχθούν οι βασικές αρχές και αξίες της Αριστεράς, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είναι, ο αδιαπραγμάτευτος σεβασμός στις δημοκρατικές διαδικασίες, στη λαϊκή βούληση και στις νόμιμες και σύμφωνα με το καταστατικό αποφάσεις της πλειοψηφίας.

Εύλογα λοιπόν αναρωτιόμαστε και περιμένουμε απαντήσεις, ποια ήταν η επείγουσα ανάγκη να γίνουν εσπευσμένα οι πιο πάνω διαδικασίες και να μην τηρηθεί το καταστατικό, που ορίζει ως αρμόδιο ανώτατο όργανο το Συνέδριο για τα πιο πάνω.

Συντονιστική Επιτροπή ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων