Αρχική » Γ. Ψυχογιός: Να ανακληθούν άμεσα οι συγχωνεύσεις Τμημάτων σε ΓΕΛ Ζευγολατιού και Βραχατίου!

Γ. Ψυχογιός: Να ανακληθούν άμεσα οι συγχωνεύσεις Τμημάτων σε ΓΕΛ Ζευγολατιού και Βραχατίου!

by Κ. Α.

Ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Ψυχογιός,  κατέθεσε  ως Αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού την επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Βέλου-Βόχας, καθώς και το Ψήφισμα του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου, όπως του κοινοποιήθηκαν, μέσω των οποίων διατυπώνεται η έντονη διαμαρτυρία και αντίθεση στην απόφαση του Υπουργείου για τη μη έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων Προσανατολισμού  του ΓΕΛ Ζευγολατιού  και  του ΓΕΛ Βραχατίου.

Υπερασπιζόμαστε πάντα το ισότιμο δικαίωμα όλων των παιδιών σε ποιοτική, δημόσια δωρεάν Παιδεία, συντασσόμαστε με το δίκαιο αίτημα να ανακληθεί η άδικη κι αδικαιολόγητη απόφαση του Υπουργείου για τις συγχωνεύσεις των Τμημάτων στα ΓΕΛ Ζευγολατιού και Βραχατίου, που πλήττει άμεσα μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και το σύνολο των τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής.

Ακολουθεί αναλυτικά  η Αναφορά όπως κατατέθηκε:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον  κ. Υπουργό

  Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Θέμα: «Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για συγχώνευση των Τμημάτων σε Ζευγολατιό και Βραχάτι ζητούν ο Δήμος και η εκπαιδευτική κοινότητα Βέλου-Βόχας»

Ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, καταθέτει ως Αναφορά την με αρ.Πρωτ. 8293/18.9.2024 επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Βέλου-Βόχας, κ.Μανάβη, καθώς και το από 16/9/24 Ψήφισμα του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου, όπως του κοινοποιήθηκαν, μέσω των οποίων διατυπώνεται η έντονη διαμαρτυρία και αντίθεση στην απόφαση του Υπουργείου για τη μη έγκριση λειτουργίας ολιγομελούς τμήματος της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας του ΓΕΛ Ζευγολατιού, αλλά και της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΓΕΛ Βραχατίου.

Σύμφωνα με την επιστολή, στις 9/9/24 όταν ενημερώθηκε ο Δήμος Βέλου-Βόχας από τους Διευθυντές των σχολείων για τη μη έγκριση λειτουργίας των προαναφερόμενων Τμημάτων και τις πολύ αρνητικές επιπτώσεις της, αποφασίσθηκε και πραγματοποιήθηκε μαζική κινητοποίηση με τη συμμετοχή γονέων, μαθητών, εκπαιδευτικών, φορέων του Δήμου, καθώς και μελών του Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας.

Ενώπιον, μάλιστα, του Δ/ντήΒ’θμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας εκφράστηκε ο προβληματισμός και η έντονη ανησυχία όλων έναντι της ειλημμένης απόφασης, η οποία, όπως τονίζουν, θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση και υποβάθμιση των δύο Λυκείων, καθώς διαφαίνεται τάση μετακίνησης μαθητών προς τα σχολεία της Κορίνθου (δημόσια και ιδιωτικά). 

Σημειώνουν δε, ότι οι τελειόφοιτοι μαθητές/τριες πρέπει να λειτουργήσουν σε ένα οικείο γι’ αυτούς περιβάλλον που δεν διαταράσσει την συναισθηματική τους ηρεμία ενόψει και των επικείμενων πανελλαδικών εξετάσεων. Εξάλλου, όπως επισημαίνουν, η μετακίνηση των μαθητών θα καταστεί πολύ δύσκολη, αφού δεν κατοικούν αποκλειστικά στις έδρες των σχολείων αλλά και σε πιο απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου (Μπολάτι, Σουληνάρι, Καλέντζι), γεγονός που συνεπάγεται επιπλέον επιβάρυνση και ταλαιπωρία για όλους.

Ως εκ τούτου, δηλώνουν ανυποχώρητοι στην προάσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και απαιτούν την κατά παρέκκλιση έγκριση των προαναφερθέντων Τμημάτων προς όφελος της μαθησιακής διαδικασίας και στις δύο Κοινότητες.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Συν.αριθμ.πρωτ.8293/ 18.9.2024 Επιστολή διαμαρτυρίας

&το από 16/9/24 Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου

Αθήνα,19 Σεπτεμβρίου  2024                                       Ο ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

                                                                                           ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ