Αρχική » ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ. Η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου Κορινθίων και άλλες ιστορίες…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ. Η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου Κορινθίων και άλλες ιστορίες…

by Κ. Α.

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο της 12.09.2024, η Πράσινη Πόλη έθεσε, εκτός ημερήσιας διάταξης, το θέμα λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών.
Αιτία οι καταγγελίες γονέων ότι τα παιδιά τους έμειναν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, λόγω λανθασμένων χειρισμών και ανεπαρκούς διαχείρισης του Δήμου.

Μετά από έρευνα και διαπίστωση της δυσλειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών, εκθέσαμε τα γεγονότα στο Δημοτικό Συμβούλιο, τα οποία δε διαψεύστηκαν από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και δε δόθηκαν απαντήσεις στα ερωτήματα που θέσαμε.

Συγκεκριμένα :
Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στις 09/09/2024 αντί 02/09/2024 όπως γίνεται κάθε χρόνο, διότι ο Δήμος δεν φρόντισε έγκαιρα να προμηθευτεί καθαριστικά!
Αποτέλεσμα: 300 παιδιά στον αέρα για μία εβδομάδα και γονείς σε απόγνωση να μην ξέρουν τι να τα κάνουν, ενώ οι ιδιωτικοί σταθμοί ξεκίνησαν τη λειτουργία τους κανονικά στις 02/09/2024.

Κατά τη διάρκεια των εγγραφών, στις επιλογές προτίμησης υπήρχαν βρεφονηπιακοί σταθμοί που δεν είχε ολοκληρωθεί η κατασκευή τους ή απαιτούνταν προσαρμογές, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν ως βρεφικοί (Γ’ Άγιος Γεώργιος, Δ’ Πυλαρινού και Αποστόλου Παύλου, Αθίκια, Σοφικό), με αποτέλεσμα σήμερα πολλά παιδιά να βρίσκονται σε αναμονή και οι γονείς να έχουν χάσει τη δυνατότητα να αποτανθούν εγκαίρως σε ιδιωτικούς σταθμούς.

Από τις ανακοινώσεις του αρμόδιου Αντιδημάρχου τουλάχιστον το 10% των παιδιών έμειναν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, δηλαδή 35 παιδιά έμειναν εκτός.
Αναπάντητο παρέμεινε το ερώτημα πόσα βρέφη και πόσα νήπια δεν εξυπηρετούνται αυτή τη στιγμή, παρότι έγιναν δεκτές οι αιτήσεις τους;

Από τον απολογισμό του αρμόδιου Αντιδημάρχου επιβεβαιώνονται οι παραπάνω αιτιάσεις που δείχνουν ότι ο Δήμος στις 02/09/2024 δεν ήταν έτοιμος να φιλοξενήσει το σύνολο των παιδιών, εξαιτίας της ολιγωρίας για την προμήθεια καθαριστικών προϊόντων αφενός και αφετέρου ότι αρκετές οικογένειες με τα παιδιά τους θα πρέπει να περιμένουν ακόμη, για να ολοκληρωθούν οι εργασίες τους επόμενους μήνες.

Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Τα υπόλοιπα «περί λάσπης στον ανεμιστήρα» και «κουτσομπολιού», είναι κατά τη λαϊκή ρήση «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Δείχνουν τον τρόπο και το ύφος της εξουσίας, την ένδεια σοβαρών επιχειρημάτων και άρνηση της πραγματικότητας που έχει σαν αποτέλεσμα την ταλαιπωρία δεκάδων οικογενειών.

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ
Δήμος ΚορινθίωνΔήμος Κορινθίων