Αρχική » ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΑΓΑΡΑ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΣΤΑΦΙΔΑ: ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΊΟΥ ΤΩΝ 150 ΚΙΛΩΝ ΑΝΑ ΣΤΡΈΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΔΕΜΈΝΗ ΕΝΊΣΧΥΣΗ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΑΓΑΡΑ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΣΤΑΦΙΔΑ: ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΊΟΥ ΤΩΝ 150 ΚΙΛΩΝ ΑΝΑ ΣΤΡΈΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΔΕΜΈΝΗ ΕΝΊΣΧΥΣΗ

by Κ. Α.


Η Κορινθιακή σταφίδα είναι ένα μοναδικό αλλά ιδιαίτερα ευπαθές προϊόν. Η κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ετών έχουν μειώσει δραματικά την παραγωγή. Ωστόσο η καταστροφή της παραγωγής λόγω καύσωνα δεν αποζημιώνεται από τον ΕΛΓΑ αν το θερμόμετρο δεν ξεπεράσει το όριο των 40 βαθμών κελσίου . Έτσι, σε άλλες περιοχές της Κορινθίας αναγγέλθηκαν οι ζημιές όπως σε ένα τμήμα του Δήμου Βέλου Βόχας και σε άλλες καθόλου όπως στο Ξυλόκαστρο.
Μάλιστα η περιοχή της Στιμάγκας έχει χωριστεί αφού παρουσιάζεται το εξής παράδοξο, σε ένα μέρος της αναγγέλθηκαν ζημιές και σε άλλο όχι λόγω διαφοράς θερμοκρασίας!!!!!
Εχω ήδη αναφερθεί πολλές φορές στην ανάγκη αναθεώρησης του κανονισμού του ΕΛΓΑ εξ αυτού του λόγου. Όμως, λόγω του παρατεταμένου καύσωνα πρέπει να μειωθεί το όριο των 150 κιλών ανά στρέμμα για τη συνδεδεμένη ενίσχυση κορινθιακής σταφίδας.Θα πρέπει δηλαδή να αλλάξει άμεσα και να μειωθεί κατά πολύ με παρέμβαση της κυβέρνησης το ελάχιστο όριο κιλών για να μην χάσουν οι παραγωγοί τη συνδεδεμένη της κορινθιακής σταφίδας ενίσχυση.