Αρχική » Η “Πράσινη Πόλη” Περί σύμβασης ηλεκτροφωτισμού στον Δήμο Κορινθίων

Η “Πράσινη Πόλη” Περί σύμβασης ηλεκτροφωτισμού στον Δήμο Κορινθίων

by Κ. Α.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Περί σύμβασης ηλεκτροφωτισμού

Η απόφαση του Δημάρχου Κορινθίων κ. Σταυρέλη να αποδεχθεί τελικά και μάλιστα με διθυράμβους την σύμβαση ηλεκτροφωτισμού, την οποία με απόφαση του Δ.Σ. έπρεπε να είχε καταγγείλει δικαστικά ως επιβλαβή για τη συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών, μας βρίσκει ως Πράσινη Πόλη κατηγορηματικά αντίθετους, παρά την προσπάθεια του κ. Δημάρχου σε ανάρτησή του να μας παρουσιάσει ως ομοφρονούντες. Για να μη δημιουργείται (εσκεμμένη) σύγχυση στους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες μας διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:

  1. Υπερψηφίσαμε στο Δ.Σ. την πρόταση του κ. Δημάρχου να καταγγελθεί η σύμβαση με την εταιρεία για τον ηλεκτροφωτισμό, γιατί θεωρούσαμε τη σύμβαση που υπέγραψε η Δημοτική Αρχή του κ. Νανόπουλου ασύμφορη για το Δήμο και τους δημότες. Μάλιστα ο ίδιος ο κ. Σταυρέλης την είχε χαρακτηρίσει «σκάνδαλο».
  2. Σε καμία περίπτωση δεν είχαμε συναινέσει στην καταγγελία της σύμβασης μόνο και μόνο για να αποκομίσει ο Δήμος ανταποδοτικά οφέλη, τα οποία δικαίως τότε ο κ. Δήμαρχος είχε χαρακτηρίσει επαιτεία. Ο στόχος της καταγγελίας ήταν η επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης επί της ουσίας και όχι, για να αποκομίσουμε μεγαλύτερα ποσό ανταποδοτικών.
  3. Με έκπληξη λάβαμε το πρωί της Δευτέρας 2/9 πρόσκληση για τη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής με θέμα την υπογραφή μνημονίου με την εταιρεία, με το οποίο φυσικά ακυρωνόταν η όποια καταγγελία είχε καταθέσει ο Δήμος. Αναρωτιόμαστε πότε κατατέθηκε η καταγγελία και ποιες διαδικασίες είχαν γίνει μέχρι τις 2/9. Η πρόσκληση έφτασε στις 9 π.μ. και η συνεδρίαση είχε οριστεί στις 10 π.μ. με τη διαδικασία του κατεπείγοντος! Όπως παραδέχτηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλου, το κατεπείγον αφορούσε την εταιρεία, η οποία για να συμμετέχει σε άλλο διαγωνισμό, έπρεπε να έχει αποσύρει ο Δήμος Κορινθίων την καταγγελία σε βάρος της! Επομένως κατεπείγον για την εταιρεία και όχι για τους δημότες!
  4. Δεν συμμετείχαμε στην συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, ούτε φυσικά συμφωνήσαμε στην υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με την εταιρεία, όπως εντέχνως αφήνει στην ανάρτησή του να εννοηθεί ο κ. Δήμαρχος, γιατί ούτε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος συμφωνούμε ούτε προφανώς και με το περιεχόμενο του μνημονίου συνεργασίας.
  5. Καλούμε τον κ. Δήμαρχο να επιμείνει στα συμφωνηθέντα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να επιμείνει στην καταγγελία της σύμβασης. Η σύμβαση δεν άλλαξε κι επομένως εξακολουθεί να είναι ασύμφορη για το Δήμο και τους δημότες. Αν ο κ. Δήμαρχος άλλαξε γνώμη για την σύμβαση «σκάνδαλο» όπως ο ίδιος την χαρακτήριζε τότε οφείλει να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και να εξηγήσει εμπεριστατωμένα το λόγο της υπαναχώρησής του.
  6. Η Πράσινη Πόλη πολιτεύεται με γνώμονα το πρόγραμμα, τις αρχές και το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών. Δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσει σε λογικές που υπονομεύουν τα παραπάνω και παρουσιάζουν τόσο κραυγαλέες και εξόφθαλμες ανακολουθίες.ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ