Αρχική » Κατερίνα Ταγαρά. ΤΟ Ε.Σ.Υ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΟ ΚΑΙ  ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ

Κατερίνα Ταγαρά. ΤΟ Ε.Σ.Υ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΟ ΚΑΙ  ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ

by Κ. Α.

ΤΟ ΕΣΥ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΟ ΚΑΙ  ΔΙΑΛΥΜΈΝΟ-

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΩ 

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με μπαλώματα την έλλειψη σε υποδομές και την υποστελέχωση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ο πρόσφατος Νόμος για επίταξη υπηρεσιών ιατρών κάθε άλλο παρά συνταγματικός και νόμιμος είναι ενώ καμία λύση αποδεδειγμένα δεν έδωσε. Τα Νοσοκομεία της Επαρχίας και κυρίως των Νησιών αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα με αποτέλεσμα πολίτες και τουρίστες  να κινδυνεύουν να χάσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή τη ζωή τους.

Χθες στο Νοσοκομείο της Κω γυναικολόγος κλήθηκε  να αντιμετωπίσει περιστατικό με ασθενή που είχε υποστεί οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, καθώς ήταν η… πλησιέστερη ειδικότητα στο νοσοκομείο. Ο ασθενής μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ (Κρήτη) προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σοβαρό περιστατικό. 

Το ζήτημα είναι ότι ο υπουργός πρέπει να παραιτηθεί και η ανάταξη του διαλυμένου ΕΣΥ, του ΕΣΥ του Γεννηματά άμεσα να υλοποιηθεί με ένα σχέδιο οργανωμένο με κίνητρα και βιώσιμες προτάσεις. Γιατί από τη στιγμή που ο Έλληνας πολίτης πληρώνει φόρους, απαιτεί υψηλές υπηρεσίες δημόσιας υγείας που κάθε πολιτισμένο κοινωνικό κράτος οφείλει να παρέχει.

Κατερίνα Ταγαρά 

Πρ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κορινθίας 

Δικηγόρος