Αρχική » ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ Δ.Δ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΑΙΘΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ .                 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ Δ.Δ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΑΙΘΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ .                 

by Κ. Α.

 ( ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024 & ΩΡΑ 12:00

Με έγγραφό του στις 8/7/2024 προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, τους Περιφερειακούς Διευθυντές και τους Συμβούλους Εκπαίδευσης, ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘΑ ξεπερνά κάθε διοικητική πρακτική, εμμένοντας στις απειλές και στην προσπάθεια τρομοκράτησης του κλάδου, μέσα στο κατακαλόκαιρο και με τα σχολεία κλειστά.

Οι απειλές που κραδαίνει ο Γ.Γ. του Υπουργείου  αφορούν τα στελέχη εκπαίδευσης αλλά και όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς που, κατά τη γνώμη του, δε «συμπράττουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην αξιολόγηση», επειδή συμμετέχουν συντεταγμένα και μαζικά στις συλλογικές αποφάσεις και στις απεργιακές μορφές του κλάδου. Μάλιστα, επαναφέρει για ακόμα μια φορά την ενεργοποίηση των διατάξεων του άρθρου 56 του ν.4823/2021.

Στις νέες απειλές του ΓΓ του ΥΠΑΙΘΑ απαντάμε με την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών μας!

Το Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της Ο.Λ.Μ.Ε. και με αφορμή την κινητοποίηση  διαμαρτυρίας, την Τετάρτη, 17/07/2024 και ώρα 12:00 στο Υπουργείο Παιδείας από ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ της Αττικής, για το ζήτημα αυτό,    θα προβεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΙΔΕ Κορινθίας, την ίδια ημέρα και ώρα.  Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν σε αυτήν για να απαιτήσουμε  να αποσυρθεί και να μην εφαρμοστεί η απαράδεκτη εγκύκλιος.

Επισυνάπτεται η σχετική ανακοίνωση της Ο.Λ.Μ.Ε.