Αρχική » Θεοδωρα (Δωρα) Παπαδάκη . Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να σηκώσει ξανά το γάντι της Ιστορίας!

Θεοδωρα (Δωρα) Παπαδάκη . Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να σηκώσει ξανά το γάντι της Ιστορίας!

by Κ. Α.

     Το να εχει διατελεσει κανεις υπ.Βουλευτης 6 φορες, σε 3 διαφορετικες εκλογικες περιφερειες, εκτος του ότι δινει τεράστια προσωπική ικανοποιηση πληρους αυταπαρνησης και προσφορας προς το κομμα, που  μπορει να παλεψει για τον καθενα απο εμας με σοβαροτητα, αφηνει και μια πολυ μεγαλη προικα: Την επαφη με τον κοσμο ολων αυτων των περιφερειών: Εν προκειμένω, της Α Αθηνας, του Ρεθυμνου και του Νοτιου τομεα Αθηνων  ( η αναφορα εγινε με χρονική σειρα καθοδου μου σε αυτές, ολα τα “δυσκολα χρόνια” του ΠΑΣΟΚ, απο το 2004 εως το 2023).. 

Τον κοσμο αυτον τον κινητοποιησα και στις προσφατες ευρωεκλογές..

       Η επαφη μαζι του μou εδειξε οτι: 

-Τελικα επανηλθαν στο ΠΑΣΟΚ, πολυ πρόθυμα, ψηφοφοροι παλιοι, που ενδιαμεσα ειχαν “αλλαξοπιστησει”, αλλα και οτι προσηλθαν και καινουριοι!

-Ηταν πολυ ευκολωτερο αυτη τη φορά να πειστει κάποιος να  ψηφισει ΠΑΣΟΚ !  Ηταν τοσα τα λαθη της Κυβέρνησης και τόσο “διφορούμενος” ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ , που οι ψηφοφοροι τους έψαχναν μια αλλη λυση !.. Αξιοπιστη, βεβαια..

     Και, παροτι το ΠΑΣΟΚ κερδισε πανω απο 4,5% σε σχεση με τις ευρωεκλογες του  2019 και 1,5%, σε σχεση με τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογες, δεν καρπωθηκε περισσότερο την μεγαλη πτωση της ΝΔ   και αυτην του ΣΥΡΙΖΑ.

     Το οτι ειδαν τα ποσοστά τους δε, να ανεβαινουν ακροδεξια κομματα,  εντος και περισσοτερο εκτος Ελλαδος, και το ΚΚΕ κρατησε τα δικά του, δείχνει οτι ο κοσμος  θέλει ξεκαθαρο και σταθερό λογο, οπως παραδεχεται συχνα, ακομη   κι αν αυτος είναι ακραίος!

Τόσο ακραιος, ομως, που αμφισβητει το πολιτευμα μας, καθως και βασικα ανθρωπινα δικαιώματα!!.. 

Κι αυτο συνεβη γιατι, ταυτόχρονα, καποια “αριστερα” κόμματα δεν σεβάστηκαν τη φυση τους ως αριστερά, δεν τηρησαν τις δεσμευσεις τους και απογοήτευσαν τους πολιτες για την Αριστερα γενικοτερα.

 Ενω η Δεξιά προσπάθησε να βαλει μανδυα “κεντρωο” , κατι που εγινε εν μερει πιστευτο κι εξηγει τα ποσοστά της.

Το ΠΑΣΟΚ, που εχει τις σοβαροτερες θεσεις και κινείται στο Κεντρο, θελοντας να συνδυάσει τα θετικα στοιχεια ελευθερης οικονομιας, αλλα με κρατικες παρεμβάσεις, που εξασφαλίζουν ολοκληρωμενη κοινωνικη  πολιτικη , αλλα και σεβασμό στο Κρατος δικαίου, στους Θεσμούς, στα ανθρωπινα δικαιώματα , πρέπει να βρει τα επιχειρηματα να πεισει πως μονο αυτό  μπορεί να προσφερει Ξανα, ως Κυβερνηση,  σε Ολους Ποιοτητα ζωής και πως ολοι οι αλλοι απλως λαικιζουν , ταζοντας “ευηχους” στοχους, που δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν !!           Το, μεγαλυτερο δε στην ιστορία  μας, προσφατο ποσοστο αποχής δειχνει πως η προσφυγή στις καλπες μοιαζει  να στερειται σκοπιμοτητας και χρησιμοτητας, στη συνειδηση των πολιτων !

Αυτο ειναι Πολιτικη Κριση !..

Κι ειναι ιστορικη η ευθυνη μας να “ανασκουμπωθουμε” , να πλησιασουμε τους πολιτες, οπως εκανε παντα το ΠΑΣΟΚ, να βρουμε τροπους να απαντησουμε πολυ Καθαρα  και Συγκεκριμένα στα ερωτηματα, αλλα και στα προβληματα τους, αλλα και να τους ρωτησουμε πώς θελουν να γινει Σήμερα το ΠΑΣΟΚ που παντα αγαπουσαν !..

Αν δεν γινει αυτό, ουτε η αλλαγη Προεδρου, ουτε η συνεργασία κεντροαριστερων δυναμεων, μπορει να ειναι η λύση!

Ειναι ιστορικη αναγκη να θεραπευσει ξανα το ΠΑΣΟΚ και την τωρινη πολιτικη κριση !..  

 Να σηκωσει ξανά το γαντι της ιστοριας !..

Ειναι το μονο κομμα που ειναι ικανο να το πραξει !…

Θεοδωρα (Δωρα) Παπαδάκη 

Δικηγορος ΑΠ, DEA, DEE Ευρωπαϊκου Δικαίου 

πρ.υπ.Βουλευτης ΠΑΣΟΚ