Αρχική » Η “Πράσινη Πόλη” απαντά στον εκπρόσωπο τύπου του Δήμου Κορινθίων κ.Μποζικη

Η “Πράσινη Πόλη” απαντά στον εκπρόσωπο τύπου του Δήμου Κορινθίων κ.Μποζικη

by Κ. Α.

 ΜΠΟΖΙΚΗΣ VS ΣΠΥΡΟΥ

και η αποκατάσταση της αλήθειας.

Διαβάσαμε, με μεγάλη προσοχή, το πόνημα του εκπροσώπου τύπου του Δήμου Κορινθίων κ. Μποζίκη https://www.facebook.com/share/p/TXrmA4QXMZdRgBMf/ και προσπαθούμε να κατανοήσουμε το λόγο που υπαγόρευσε τη σύνταξή του.

Αναρωτιόμαστε επίσης, για το οξύ ύφος του κειμένου και την επικέντρωσή του σε ένα και μόνο πρόσωπο. Ο κ. Μποζίκης επιτίθεται στο δημοτικό σύμβουλο κ. Σπύρου, διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα, με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων.

Ο κ. Σπύρου διαμαρτυρήθηκε για την εκφορά συγκεκριμένης φρασεολογίας (γύφτοι, αλβανόγυφτοι κ.τλ), όπως ορίζει ο νόμος, και δέχτηκε λεκτική επίθεση από παρευρισκόμενο πολίτη, καθώς και την έντονη διαμαρτυρία του κ. Μποζίκη, που προέβαλε προσωπικό πρόβλημα με τους «γύφτους», που του έχουν καταστρέψει την περιουσία.» Ο κ. Μποζίκης ήταν παρών και συμμέτοχος στο επεισόδιο.

 Ο λόγος της στοχοποίησης του κ. Σπύρου δεν αφορά όμως τη διαμαρτυρία του για τη φρασεολογία, που χρησιμοποίησαν κάποιοι μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αν και του επιτέθηκαν λεκτικά με σφοδρότητα χωρίς κανείς από το προεδρείο του ΔΣ να τους ανακαλέσει στην τάξη.

 Άλλωστε, όπως είπε και ο κ. Δήμαρχος: «όπως αισθάνεται ο καθένας μιλάει, όπως θέλουμε θα εκφραζόμαστε. Θα φοβηθούμε τώρα και τον κ. Σπύρου; Δεν θα μας επιβάλλει κανένας πώς θα μιλάμε, αν θα πούμε τσιγγάνος, γύφτος, Ρομά ή ό,τι άλλο. Δικαίωμα του κάθε συμβούλου να αντιδρά όπως θέλει. Γίναμε όλοι ευαίσθητοι…»

Ο λόγος, που πυροδότησε τη δριμεία επίθεση στον  κ. Σπύρου, είναι ότι ο ίδιος επανέφερε εμφατικά το σοβαρό ζήτημα που αντιμετωπίζουν με το νερό οι αγρότες στο Λέχαιο – Περιγιάλι και κάλεσε, γι’ άλλη μια φορά, τη Δημοτική Αρχή να παρέμβει και να δώσει άμεσα λύση. Αυτή η διαμαρτυρία του προκάλεσε τη θυελλώδη αντίδραση της συμπολίτευσης.

Οι διοικούντες το Δήμο δε θέλησαν να ακουστεί ο κ. Σπύρου.

Κωφεύουν στις διαμαρτυρίες και τα αιτήματα των αγροτών. Παραγνωρίζουν  το κατεπείγον του προβλήματος και το γεγονός  ότι είναι θέμα επιβίωσης γι’ αυτούς τους ανθρώπους.

Νίπτουν τας χείρας τους, αποποιούμενοι κάθε ευθύνη.

Ο κ. Σπύρου υπερασπίστηκε το δίκαιο των αγροτών και τώρα πληρώνει το τίμημα της μικρόνοης πολιτικής της Δημοτικής Αρχής.

Ο κ. Μποζίκης ως φύλακας του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης και των  δημοκρατικών παραδόσεων, δεν ανέχεται τη διαμαρτυρία του  κ. Σπύρου. Ανέχεται αντίθετα, τις επιθετικές, συκοφαντικές και προσβλητικές  αντεγκλήσεις κάποιων δημοτικών συμβούλων της παράταξής του.

Δεν είδε, δεν άκουσε τη λεκτική βία του κ. Πούλου που εκστόμισε τη συκοφαντία ότι η Πράσινη Πόλη εξυπηρετεί οργανωμένα συμφέροντα;

Η δημοκρατική του ευαισθησία δε θίγεται, είναι αλά καρτ;

Μεροληπτεί εσκεμμένα;

Απορούμε όμως και με τη φράση του κ. Μποζίκη «καταδικάζω τέτοιες συμπεριφορές και δεσμεύομαι ότι θα πάρω, σε συνεργασία με τους επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων, όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε η πόλη να μην ξαναζήσει τέτοιες ντροπιαστικές σκηνές και καταστάσεις»

Γνωρίζει άραγε ο κ. Μποζίκης ότι ο υπεύθυνος  για τη λήψη μέτρων, σύμφωνα με τον κανονισμό, είναι αποκλειστικά ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου;

Αγνοεί ότι ο ίδιος δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα;

Γνωρίζει ποιος είναι ο ρόλος του εκπροσώπου τύπου;

Καλό θα ήταν να ασχοληθεί με θέματα της αρμοδιότητάς του, δίνοντας το δικό του δείγμα γραφής, για να μην εκτίθεται ανεπανόρθωτα και να μη θεωρηθεί ως ένας ανερμάτιστος εκπρόσωπος τύπου.

Η «Πράσινη Πόλη» έβγαλε στο φως όσα διαδραματίζονται σε βάρος των αγροτών μικρού κλήρου στο Λέχαιο και στο Περιγιάλι, όπου καταστρέφονται οι περιουσίες τους, γιατί δεν τους δίνεται νερό να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους.

Η «Πράσινη Πόλη» είναι εδώ για το δίκαιο και τη φωνή των πολλών και όχι για τα συμφέροντα των λίγων. Η προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας με λαϊκίστικες κορώνες δεν ανακόπτει τον αγώνα μας.

Γραφείο Τύπου

Πράσινη Πόλη – Δημήτρης Πρωτοπαπάς