Αρχική » Γ. Ψυχογιός: Πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ. Η τραγωδία συνεχίζεται!

Γ. Ψυχογιός: Πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ. Η τραγωδία συνεχίζεται!

by Κ. Α.

Την προηγούμενη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε με καθυστέρηση, όπως έχουμε τα 2 τελευταία χρόνια συνηθίσει, η πληρωμή των υπολοίπων των επιδοτήσεων του 2023 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Από την Παρασκευή προσπαθούμε να καταλάβουμε τι πραγματικά έγινε και αυτή τη φορά.

Η ίδια κατάσταση. Κανένα λάθος ή έλλειμμα δεν διορθώθηκε. Το έλλειμμα της πληρωμής σύμφωνα με δημοσιεύματα στα 70εκ. €. Οι αγρότες σε απόγνωση.

Δύο χρόνια τώρα, με ευθύνες των προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών ΥΠΑΑΤ και ΟΠΕΚΕΠΕ, καμία πληρωμή δεν έγινε σωστά και στην ώρα της. Οι πολιτικές της κυβέρνησης διαλύουν τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αφήνουν απλήρωτους τους αγρότες και δημιουργούν καταλογισμούς για τη χώρα.

Στην Κορινθία, η κατάσταση ίδια. Συνδεδεμένες απλήρωτες. Άμεσες ενισχύσεις κουτσουρεμένες, οικολογικά σχήματα απλήρωτα. Την ώρα που ο ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν είχε βγάλει καμία εγκύκλιο για την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

Καλούμε τη νέα διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΥΠΑΑΤ, να διορθώσει επιτέλους,  τις πολιτικές των προκατόχων τους, πριν είναι πολύ αργά και να ξαναδώσει κάτι από την χαμένη του αξιοπιστία στον οργανισμό.

Καλούμε τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, να προχωρήσει άμεσα σε νέα πληρωμή, αποδίδοντας τις ευθύνες για την κατάσταση σε όσους τις έχουν.

Οι αγρότες της Κορινθίας αλλά και όλης της χώρας δεν αντέχουν άλλες χαμένες επιδοτήσεις.