Αρχική » Ο ΕΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΤΟΣΑΡΑΝΤΑΠΗΧΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΤΙΣ 26-5-2024

Ο ΕΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΤΟΣΑΡΑΝΤΑΠΗΧΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΤΙΣ 26-5-2024

by Κ. Α.

Ο Σύλλογος μας, με οδηγό την ευαισθησία του Συλλόγου μας στην διαφύλαξη και υπεράσπιση των δασών μας και του φυσικού περιβάλλοντος, θα συμμετάσχει στην πανελλήνια δράση των Σαρακατσανέϊκων συλλόγων της χώρας μας με τίτλο «Ανάβαση στα βουνά)».🥾 Η δράση αυτή, στον τόπο μας, θα λάβει χώρα στο Σαραντάπηχο και θα διεξαχθούν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης και περιβαλλοντικές δράσεις.
Θα γίνει εύκολη πορεία στην περιοχή, η οποία θα έχει κατεύθυνση τα κονάκια των Σαρακατσανέων, κι από εκεί, κάνοντας κυκλική διαδρομή θα επιστρέψουμε στην αφετηρία, όπου θα ακολουθήσουν οι εκδηλώσεις, όπως κατασκευή καλύβας, ομιλίες σχετικά με το δάσος και την σπουδαιότητα του και η δράση θα κλείσει με παραδοσιακό γλέντι, με φαγητό και ποτό.
❗️Πληροφορίες για την πορεία:
Ώρες πορείας.: 4-5
Βαθμός δυσκολίας:Α
Χιλιομετρική απόσταση.:9-10
❗️Αναχώρηση:
Από τα Περιβολάκια στις 07:00 με λεωφορείο.
❗️Δηλώσεις συμμετοχής:
Στους αρχηγούς της εξόρμησης:
Ειρήνη Μήτσου 694 510 3120
Κώστα Κούνα 698 819 0101
Στο τηλέφωνο του Συλλόγου (27410-29970) Τετάρτη και Παρασκευή ώρες 19:00 έως 21:00.

❗️Κόστος: 15 ευρώ.

🔴Απαραίτητος εξοπλισμός: Μποτάκια πεζοπορίας, σακκίδιο, μπατόν, καπέλο, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, φακός, αδιάβροχο, fleece, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή.
▪️Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων.
▪️Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
▪️Νέοι και νέες ηλικίας έως 30 ετών εγγράφονται δωρεάν και δεν καταβάλουν συνδρομή για το πρώτο έτος.
Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ.) με ευθύνη των αρχηγών.
Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.
Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου της 8ης Σεπτεμβρίου 2003, Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
▪️Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης).
Εκ του Συλλόγου