Αρχική » Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στη Ξάνθη με επικεφαλής τον Υφυπουργό Πολιτισμού Χρίστο Δήμα. 

Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στη Ξάνθη με επικεφαλής τον Υφυπουργό Πολιτισμού Χρίστο Δήμα. 

by Κ. Α.


 

Στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Βουλευτή Κορινθίας Χρίστο Δήμα, πραγματοποίησε επίσκεψη σήμερα στη Ξάνθη. Στο κλιμάκιο μετείχαν επίσης ο Βουλευτής Έβρου Τάσος Δημοσχάκης, η Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Νίκη Δανδόλου, ο πρόεδρος και στελέχη της ΔΕΕΠ Ξάνθης, καθώς και δημοτικές τοπικές οργανώσεις του κόμματος.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με πολίτες, με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την Αστυνομική Διεύθυνση και με επιχειρήσεις και παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής για το Κυβερνητικό έργο, για το διακύβευμα των επερχόμενων Ευρωεκλογών, για τα θέματα ασφάλειας και για διαφορά ζητήματα της καθημερινότητας.

Το κλιμάκιο μετέβη στη πόλη της Ξάνθης αλλά και περπάτησε στο παζάρι Σελέρου στο Δήμο Αβδήρων, όπου μίλησαν με εμπόρους, μικροπωλητές, αγρότες και παραγωγούς για τα ζητήματα που τους απασχολούν, για τις τιμές, τα προϊόντα, την ακρίβεια, αλλά και για την νέα πραγματικότητα που έχει φέρει η κλιματική κρίση.

Λίγο αργότερα επισκέφτηκαν τον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης, «Οικία Μάνου Χατζιδάκι». Πρόκειται για την οικία που γεννήθηκε κι έζησε τα πρώτα χρόνια του ο κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης. Ο Υφυπουργός Πολιτισμού ανέφερε πώς: «είναι ένας εξαιρετικός χώρος, επισκέψιμος, όπου η Τέχνη, η Σκέψη και η Δημιουργία συνυπάρχουν.»

Ξεναγήθηκαν επίσης στις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων της περιοχής, οι οποίες έχουν αναπτύξει σπουδαία εξωστρεφή δυναμική και συζήτησαν με τους ιδιοκτήτες, αλλά και με τους εργαζόμενους για την εξέλιξη τους, αλλά και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.

Οι επισκέψεις περιλάμβαναν τις παρακάτω εταιρείες:

  1. Την εταιρεία NovaMed. Μια πρότυπη, καινοτόμα μονάδα κλινικών κοσμητικής ιατρικής που συνδυάζει την ιατρική γνώση με τεχνολογία αιχμής.
  2. Τη Maxicolor που εξειδικεύεται στη παραγωγή και εμπορία χρωμάτων στην Ξάνθη.
  3. Την PASTRY LAND που δραστηριοποιείται στο εμπόριο προϊόντων κατεψυγμένης ζύμης.

 
Επιπροσθέτως, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με τον Δήμαρχο Στράτο Κοντό, την Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Πολυξένη Μπρίκα και με δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, συζητήθηκε η αναπτυξιακή δυναμική της ευρύτερης περιοχής, τα έργα υποδομής που υλοποιούνται, αλλά και η επιχειρηματική δραστηριότητα σε διάφορους κλάδους (τουρισμός, πρωτογενής τομέας κ.α), καθώς και οι δράσεις Πολιτισμού.
 
Στο ίδιο μήκος κύματος, μετέβησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, όπου τέθηκε το ζήτημα της Ασφάλειας, που όπως τόνισε ο Υφυπουργός Πολιτισμού: «αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Σας ευχαριστούμε πολύ για το σπουδαίο έργο που επιτελείτε καθημερινά.»

Λίγο πριν την αναχώρηση του κλιμακίου, τα κομματικά στελέχη και μέλη της ΔΕΕΠ Ξάνθης διοργάνωσαν ανοιχτή εκδήλωση όπου μίλησαν  για το διακύβευμα των ευρωεκλογών. Ο κ. Δήμας έστειλε το μήνυμα της νίκης για την Ελλάδα, την Ευρώπη και για τη Νέα Δημοκρατία και ευχαρίστησε πολύ τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Αλέξανδρο Νταμπουρατζή και τα μέλη της ΔΕΕΠ για την εξαιρετική φιλοξενία και για την πολύ παραγωγική συζήτηση που είχαν σήμερα με όλους τους πολίτες και με τους φορείς.