Αρχική » Νίκος Σταυρελης. Υπεγράφησαν στο δημαρχείο Κορίνθου οι συμβάσεις των τριών έργων Αποχέτευσης λυμμάτων Σαρωνικού συνολικού προϋπολογισμού 18.100.000 € με τους τρεις αναδόχους των έργων.

Νίκος Σταυρελης. Υπεγράφησαν στο δημαρχείο Κορίνθου οι συμβάσεις των τριών έργων Αποχέτευσης λυμμάτων Σαρωνικού συνολικού προϋπολογισμού 18.100.000 € με τους τρεις αναδόχους των έργων.

by Κ. Α.

Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής και χαρούμενος σήμερα.
Υπεγράφησαν στο δημαρχείο Κορίνθου οι συμβάσεις των τριών έργων Αποχέτευσης λυμμάτων Σαρωνικού συνολικού προϋπολογισμού 18.100.000 € με τους τρεις αναδόχους των έργων.
Ειδικότερα:
-Αποχέτευση λυμάτων Γαλατακίου, Λουτρών και Αλμυρής προϋπολογισμού 6.500.000 €
-Αποχέτευση λυμάτων Ισθμίας 4.600.000 €
-Κεντρικός συλλεκτήριος αγωγός από Αλμυρή, Ισθμία μέχρι το βιολογικό Αγίων Θεοδώρων προϋπολογισμού 6.500.000 €
Ένα τεράστιο περιβαλλοντικό, αναπτυξιακό, διαδημοτικό έργο για την περιοχή του Σαρωνικού.
Το έργο είναι για 32 χιλιόμετρα αγωγούς σε Λουτρά-Γαλατάκι -Αλμυρή και προβλέπει μάλιστα και την κατασκευή 1.500 συνδέσεων δωρεάν για τους κατοίκους της περιοχής.
Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υφυπουργό Νίκο Ταγαρά για την τεράστια προσφορά του όχι μόνο στην ένταξη χρηματοδότησης στο Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και στην καθοριστική συμβολή του να παραμείνει στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα που κινδύνευε να απενταχθεί.
Φορέας κατασκευής η ΔΕΥΑ Κορίνθου και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης μέχρι τέλος του 2025.
Η υπογραφή έγινε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου παρουσία του Υφυπουργού Νίκου Ταγαρά, του Δημάρχου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Γιώργου Γκιώνη, του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκου, των Προέδρων των ΔΕΥΑ Κορίνθου Μιχάλη Χατζή και Λουτρακίου Δημήτρη Πρωτονοτάριου, της Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Γαλατακίου Ματίνας Πάξου και των διευθυντικών στελεχών που συνέβαλαν καθοριστικά στην σημερινή έκβαση.
Συγχαρητήρια οφείλω και σε όλους όσους συνέβαλαν εκ μέρους της προηγούμενης δημοτικής αρχής.
Τα έργα ξεκινούν από κοινού άμεσα.
Σύντομα αναμένονται και οι οριστικές εξελίξεις για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του έτερου μεγάλου έργου της αποχέτευσης λυμάτων δημοτικής ενότητας Άσσου-Λεχαίου και Βόχας προϋπολογισμού 50.000.000 €.