Αρχική » ΣΥΡΙΖΑ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ. «Να αποζημιωθούν άμεσα για τον Daniel οι παραγωγοί κηπευτικών της Ορεινής Κορινθίας που έχουν μείνει μέχρι σήμερα, εκτός των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ»

ΣΥΡΙΖΑ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ. «Να αποζημιωθούν άμεσα για τον Daniel οι παραγωγοί κηπευτικών της Ορεινής Κορινθίας που έχουν μείνει μέχρι σήμερα, εκτός των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ»

by Κ. Α.

                                                             

«Να αποζημιωθούν άμεσα για τον Daniel οι παραγωγοί κηπευτικών της Ορεινής Κορινθίας που έχουν μείνει μέχρι σήμερα, εκτός των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ»

Ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, κατέθεσε στη Βουλή επιστολές που του κοινοποιήθηκαν α) από την Επιτροπή Ανάπτυξης Καινοτομίας και Αγροτικής Οικονομίας του Δήμου Σικυωνίων και υπογράφεται από τον κ. Άγγελο Τυρλή, με την οποία ζητά την κρατική μέριμνα για την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων από την κακοκαιρία DANIEL στα κηπευτικά της Ορεινής Κορινθίας και β) από τον κ.Χρίστο Ψαρράκο, Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γεωπόνων Ελεύθερων Επαγγελματιών Κορινθίας, την οποία συνυπογράφουν παραγωγοί που, όπως αναφέρεται, αντιπροσωπεύουν το 90% των καλλιεργούμενων κηπευτικών της Ορεινής Κορινθίας.  

Σύμφωνα με τις επιστολές, οι παραγωγοί κηπευτικών, κυρίως ντομάτας και άλλων καλλιεργειών, στις Κοινότητες Βελίνας, Καισαρίου και Κλημεντίου του Δήμου Σικυωνίων και συνολικά της Ορεινής Κορινθίας, οι οποίοι υπέστησαν ολοσχερή καταστροφή από την κακοκαιρία Daniel τον Σεπτέμβριο του 2023, δεν συμπεριλήφθηκαν στις πληρωμές του Απριλίου του ΕΛΓΑ, την στιγμή που η καλλιεργητική περίοδος έχει ξεκινήσει κανονικά με αγορά φυτωρίων κηπευτικών και λοιπών εξόδων, όπως οργώματα, κ.α.

Για τους παραπάνω λόγους, ζητούν ενέργειες ώστε να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ που δικαιούνται λόγω της πολύ μεγάλης ζημιάς που υπέστησαν, προκειμένου να σταθούν όρθιοι και να ανταπεξέλθουν στα έξοδα της νέας καλλιεργητικής χρονιάς.