Αρχική » Ορειβατικος Συλλογος Κορινθου. 31/5-2/6/2024 Παρασκευή/Σάββατο/Κυριακή ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΑΥΓΕΤΟΣ-ΦΑΡΑΓΓΙ ΡΙΝΤΟΜΟΥ-ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ 2204 μ.

Ορειβατικος Συλλογος Κορινθου. 31/5-2/6/2024 Παρασκευή/Σάββατο/Κυριακή ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΑΥΓΕΤΟΣ-ΦΑΡΑΓΓΙ ΡΙΝΤΟΜΟΥ-ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ 2204 μ.

by Κ. Α.

Το φαράγγι Ρίντομο ξεκινάει από την οροσειρά του Ταϋγέτου και «ξεθωριάζει» στον Μεσσηνιακό κόλπο στην παραλία Σαντοβα. Θα εντυπωσιαστείτε από τα πλούσια γεωλογικά χαρακτηριστικά του φαραγγιού, την διαστρωμάτωση των βράχων, την έκρηξη της έντονης χρωματικής παλέτας, που ταιριάζει τέλεια με το υπέροχο πράσινο του.
✔️Αναχώρηση την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 στις 4 το απόγευμα από τα Περιβολάκια με δικά μας μέσα ή με μικρό λεωφορείο αν συμπληρωθεί ο αριθμός των ορειβατών.
✔️Άφιξη στο χωριό Τόριζα όπου αφήνουμε τα αυτοκίνητά μας και μεταφορά με αγροτικά στο καταφύγιο του Ταϋγέτου όπου τρώμε και κοιμόμαστε.
✔️Σάββατο 1η Ιουνίου: Αφού πάρουμε το πρωινό μας στο καταφύγιο, φεύγουμε στις 7 το πρωί με κατεύθυνση τη θέση Πόρτες. Φτάνοντας κατευθυνόμαστε προς την κορυφογραμμή που οδηγεί στο Χαλασμένο (2204μ.), όπου και θα ανέβουμε στην κορυφή του. Κατεβαίνουμε και μπαίνουμε στο φαράγγι του Ρίντομου και μετά από πορεία φτάνουμε στην Παναγία Καψοδεματούσα όπου και θα διανυκτερεύσουμε.
Στον καλυπτόμενο χώρο υπάρχουν 15 στρώματα και κουβέρτες όποτε δεν είναι απαραίτητο να έχουμε μαζί μας υπόστρωμα και υπνόσακο. Δεν χρειάζεται να έχουμε φαγητό μαζί μας αφού έχουμε κανονίσει να έρθει φαγητό. Υπάρχει ΝΕΡΟ εκεί που θα κοιμηθούμε όποτε και έχουμε μαζί μας νερό για μία μέρα. Ω.Π. 11-12 Β.Δ. Γ
✔️Κυριακή 2 Ιουνίου : Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε στις 7 και μετά από πορεία περίπου 2,5 ωρών φτάνουμε στο Πηγαδιώτικο Γεφύρι όπου το φαράγγι στενεύει και είναι το στενότερο σημείο του φαραγγιού. Συνεχίζουμε την πορεία μας στο φαράγγι και αργά το απόγευμα φτάνουμε στην παραλία της Σάντοβας, όπου και θα μας περιμένουν αγροτικά αυτοκίνητα για να μας μεταφέρουν στην Τόριζα για να πάρουμε τα αυτόκινητά μας. Ω.Π. 11-12 Β.Δ. Γ
✔️Η εξόρμηση αυτή απευθύνεται σε ορειβάτες με εμπειρία και άριστη φυσική κατάσταση.
✔️Κόστος εξόρμησης:70 Ευρώ (δεν περιλαμβάνεται το φαγητό στο καταφύγιο την πρώτη μέρα και οι βενζίνες του ταξιδιού που θα μοιραστούν αναλογικά)

✔️Δηλώσεις συμμετοχής στους αρχηγούς της εξόρμησης Κυριάκο Κώστα, τηλ. 693 724 3745, Αθηνά Παλασσοπούλου, τηλ. 694 727 9750 και στο γραφείο του Συλλόγου τις ώρες: 19:00 έως 21:00 Τετάρτη και Παρασκευή, τηλ. 27410 29970.

📌Απαραίτητος εξοπλισμός: Μποτάκια πεζοπορίας, Σακίδιο, μπατόν, καπέλο, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, γάντια, αδιάβροχο, fleece, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, νερό για την πρώτη ημέρα, υπνόσακο η σεντόνι για τις διανυκτευρεύσεις.

🔶️Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων.

▪️Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
▪️Νέοι και νέες ηλικίας έως 30 ετών εγγράφονται δωρεάν και δεν καταβάλουν συνδρομή για το πρώτο έτος.
▪️Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ.) με ευθύνη των αρχηγών.
▪️Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.
Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου της 8ης Σεπτεμβρίου 2003, Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
▪️Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης).

Εκ του Συλλόγου