Αρχική » Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου. ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΠΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΕ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΤΕΜΕΝΟΣ

Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου. ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΠΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΕ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΤΕΜΕΝΟΣ

by Κ. Α.

Διαμαρτυρόμαστε εντόνως για την de facto απαράδεκτη απόφαση του Tούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, για μετατροπή της Βυζαντινής Μονής της Χώρας της Κωνσταντινουπόλεως από Μουσείο σε Μουσουλμανικό Τζαμί!! Και μάλιστα εν όψει της επικείμενης συνάντησής του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Άλλο ένα Πολιτιστικό Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς – ο φημισμένος Ναός της Μονής της Χώρας με τις θαυμάσιες τοιχογραφίες και τα υψηλής τέχνης ψηφιδωτά – μετατρέπεται σε Ισλαμικό Τέμενος. “Αιδώς Αργείοι”! Έλεος!!

Πιστεύουμε ότι η Ο.Π.Σ.Ε., τα Μικρασιατικά Σωματεία, αλλά και το Υπουργείο Πολιτισμού εκ μέρους της Ελληνικής Κυβερνήσεως, πρέπει να αντιδράσουν άμεσα, ζητώντας και τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία ανήκουμε, αλλά και της UNESCO.

Έλεος! Οι αλώσεις συνεχίζονται, χωρίς αντίδραση.

Φύλακες, γρηγορείτε!

Κόρινθος, 6 Μαΐου 2024

                                                           Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου