Αρχική » Ε.Ο Σ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 10-12/05 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΜΟΛΙΚΑΣ & ΒΟΪΔΟΜΑΤΗΣ

Ε.Ο Σ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 10-12/05 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΜΟΛΙΚΑΣ & ΒΟΪΔΟΜΑΤΗΣ

by Κ. Α.

Ε.Ο Σ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

10-12/05 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΜΟΛΙΚΑΣ & ΒΟΪΔΟΜΑΤΗΣ
Ο σύλλογός μας διοργανώνει 3 ήμερη ορειβατική & πεζοπορική εξόρμηση με προορισμό την ξακουστή δρακόλιμνη του Σμόλικα, την κορυφή του Σμόλικα και το φαράγγι του ποταμού Βοϊδομάτη.

Ο Σμόλικας είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό στην Ελλάδα, με υψόμετρο 2.637 μέτρων την οροσειρά της Πίνδου. Ως μέρος του Εθνικού Πάρκου της Πίνδου, το βουνό προσφέρει ένα καταφύγιο βιοποικιλότητας, με διάφορα είδη φυτών και ζώων.

Ο Βοϊδόμάτης με τα κρυστάλλινα νερά του χαρακτηρίζεται ως ένας από τους καθαρότερους ποταμούς της Ευρώπης. Διασχίζει μία από τις ομορφότερες ορεινές τοποθεσίες της Ελλάδας, η οποία έχει χαρακτηριστεί εθνικός δρυμός από το 1973, καθώς και το φαράγγι του Βίκου που αποτελεί μνημείο φυσικής ομορφιάς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
🔹 Παρασκευή 10/5
Αναχώρηση από Κόρινθο στις 14:00 και άφιξη στο καταφύγιο Πάδες όπου θα μείνουμε για 2 βράδια.

🔹 Σάββατο 11/5
Αναχωρούμε από το καταφύγιο για την δρακόλιμνη του Σμόλικα, μέσα σε πυκνό δάσος πεύκων και ρόμπολων, όπου και φτάνουμε περίπου μετά από 3-4 ώρες. Η πεζοπορική ομάδα θα τερματίσει στη Δρακόλιμνη και η ορειβατική θα συνεχίσει, σε αλπικό πλέον τοπίο, για την κορυφή. Η διάρκεια της διαδρομής Δρακόλιμνη-Κορυφή διαρκεί από 1 έως 1,5 ώρα.

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ↔️ 18χλμ ⏱ Ω.Π. 9-10 🥾 Β.Δ. Β
ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ↔️ 14χλμ ⏱ Ω.Π. 6-7 🥾 Β.Δ. Α+

🔹 Κυριακή 12/5
Θα περπατήσουμε στις όχθες του ποταμού Βοϊδομάτη μέσα στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου. Θα ξεκινήσουμε την πορεία μας από το μονότοξο γεφύρι της Κλειδωνιάς και θα καταλήξουμε στο χωρίο της Αρίστης, ένα από τα διασημότερα Ζαγοροχώρια.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ↔️ 6χλμ ⏱ Ω.Π. 3-4 🥾 Β.Δ. Α

🔷 ΚΟΣΤΟΣ με διαμονή στο ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ 110€/άτομο
🔷 ΚΟΣΤΟΣ με διαμονή σε ΣΚΗΝΗ 90€/άτομο
⚠️ Για να οριστικοποιηθούν οι κρατήσεις σας απαιτείται 50% προκαταβολή στο ΙΒΑΝ του συλλόγου ΕΘΝΙΚΗ: GR51 0110 7870 0000 7874 8000 011 έως την Τετάρτη 8/5 και ενημέρωση των υπεύθυνων της εξόρμησης τηλεφωνικά.

🔷 Υπεύθυνοι εξόρμησης:
Αθηνά Αγγελοπούλου 6976079810
Νίκος Καραχοντζίτης 6974407756

✔️ Απαραίτητος Εξοπλισμός: ορειβατικές μπότες, δεύτερες κάλτσες, σακίδιο, μπατόν, σκούφος ή μπαλακλάβα, γάντια, αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου, θερμοεσώρουχο, fleece, μπουφάν αντιανεμικό, αδιάβροχο, διαπνέον, γκέτες, παντελόνι αδιάβροχο-διαπνέον, φακός, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, νερό, ωτοασπίδες.

ℹ️ Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Σε περίπτωση που κάποιος δεν είναι μέλος έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε μία δραστηριότητα – εξόρμηση του συλλόγου και, στην συνέχεια, εάν ο επιθυμεί να γίνει μέλος. Για να γίνει κανείς μέλος, συμπληρώνει την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος εγγραφής 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς. Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών. Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας. Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και να αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα. Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης)