Αρχική » ΓλώΦ2Ις: Εξαιρετικά επιτυχής η τελευταία συνάντηση της φετινής χρονιάς

ΓλώΦ2Ις: Εξαιρετικά επιτυχής η τελευταία συνάντηση της φετινής χρονιάς

by Κ. Α.

Χθες, 24 Απριλίου 2024, στον φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου, διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία η τελευταία συνάντηση του ΓλώΦ2Ις για αυτό το εξάμηνο, με κεντρική θεματική της συνάντησης την Ιστορία. Η συνάντηση είχε υβριδικό χαρακτήρα (ορισμένοι συμμετείχαν δια ζώσης και ορισμένοι διαδικτυακά) και περιελάμβανε παρουσιάσεις από δύο εξαιρετικούς συναδέλφους, την Ιωάννα Δρυ και τον Αντώνη Μαστραπά.

Η ΙΩΑΝΝΑ ΔΡΥ μας μύησε σε μια πρωτότυπη έρευνα για τη διασύνδεση της τοπικής ιστορίας με τη Μικρασιατική καταστροφή, τονίζοντας τη δυνατότητα διδακτικής τους αξιοποίηση. 

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΣΤΡΑΠΑΣ ανέπτυξε τη μέθοδο του Εργαστηρίου, η οποία εφαρμόζεται στα Νέα Προγράμματα Σπουδών που πρόκειται να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό σύστημα από την επόμενη σχολική χρονιά.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με καφέ και συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν ορισμένοι από τους συναδέλφους που παρακολούθησαν δια ζώσης.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συμμετέχοντες αυτού του νέου υβριδικού εγχειρήματος του Συνδέσμου Φιλολόγων Κορινθίας, του οποίου η Α’ Φάση ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο 2023 και ολοκληρώθηκε εχθές. Περιμένουμε με ανυπομονησία την συνέχιση του εγχειρήματος με νέους ομιλητές την επόμενη χρονιά. Σας ευχαριστούμε όλους για τη διαρκή σας στήριξη και την ενεργή συμμετοχή σας στις δράσεις μας!