Αρχική » Ο ΕΟΣ Κορίνθου διοργανώνει ορειβατική εξόρμηση στον Χελμό και συγκεκριμένα στην κορυφή Γαρδίκι. .

Ο ΕΟΣ Κορίνθου διοργανώνει ορειβατική εξόρμηση στον Χελμό και συγκεκριμένα στην κορυφή Γαρδίκι. .

by Κ. Α.

Σάββατο & Κυριακη 20-21/4/2024 ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Ο ΕΟΣ Κορίνθου διοργανώνει ορειβατική εξόρμηση στον Χελμό και συγκεκριμένα στην κορυφή Γαρδίκι. .

Αναχώρηση Σάββατο 20/4/24 και ώρα 12.00 το μεσημέρι από Αγιο Νικόλαο με ιδιωτικά μέσα για το χωριό Σόλο Αχαϊας (1.050 μ.). Θα πιούμε καφέ και θα πάμε να δούμε τον καταρράκτη στο Μεσσορούγγι, (πεζοπορία 30 λεπτών)

Θα κατασκηνώσουμε στην περιοχή Καστράκι Καλαβρύτων δίπλα στον ποταμό Κράθι. Το Καστράκι είναι οχυρή τοποθεσία οπου στις 5 Μαΐου του 1826 γράφτηκε μια ακόμα ηρωική σελίδα στην Βίβλο της ελευθερίας, με κορυφαία πράξη του δράματος την ηρωική αυτοθυσία των γυναικόπαιδων που προτίμησαν τον ένδοξο θάνατο από τον ατιμωτικό βίο.

Την Κυριακή 21/4/24 θα αναχωρήσουμε ώρα 7.00 από την βρύση της Γκόλφως. Περπατάμε δίπλα στον ποταμό Κράθι, τον οποίο και διασχίζουμε και φτάνουμε στο σημείο Κεφαλάρι. Συνεχίζουμε δίπλα στον ποταμό και φτάνουμε στους πρόποδες για την κορυφή Γαρδίκι Χελμού. Η κορυφή αυτή βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Ψηλής Κορφής, και αποτελεί τμήμα της νότιας κορυφογραμμής του Χελμού (Χτένια Χελμού). Έχει υψόμετρο 2.182 μέτρα.

Εκτιμώμενος χρόνος πορείας 8 ώρες

Υψομετρική διαφορά + 1132

Συνολικό μήκος : +-14 χλμ.

Κατασκήνωση στην περιοχή Καστράκι δίπλα στον ποταμό Κράθι.

Β.Δ. Β

Δηλώσεις συμμετοχής στους αρχηγούς της εξόρμησης Χριστόφορο Καραγεώργο, τηλ. 694 800 2379, Παναγιώτη Νικολόπουλο, τηλ. 694 5635573 και στο γραφείο του Συλλόγου τις ώρες: 19:00 έως 21:00 Τετάρτη και Παρασκευή, τηλ. 27410 29970.

Απαραίτητος εξοπλισμός: Μποτάκια πεζοπορίας, Σακίδιο, μπατόν, καπέλο, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, γάντια, αδιάβροχο, fleece, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, νερό 2 λίτρα τουλάχιστον.

Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων.

•Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.

•Νέοι και νέες ηλικίας έως 30 ετών εγγράφονται δωρεάν και δεν καταβάλουν συνδρομή για το πρώτο έτος.

•Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ.) με ευθύνη των αρχηγών.

•Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.

•Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου της 8ης Σεπτεμβρίου 2003, Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.

•Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης).

Εκ του Συλλόγου