Αρχική » ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΑΓΑΡΑ. Η ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΑΓΑΡΑ. Η ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ

by Κ. Α.

Η βία είναι μία , έχει όμως πολλές μορφές. Η έμφυλη βία είναι ένα παρακλάδι της που όμως έχει πάρει ανησυχητικές  διαστάσεις. Μια στις τρεις γυναίκες θα βιώσουν ενδοσυντροφική βία στη διάρκεια της ζωής τους.

Το προφίλ του θύτη; Σύντροφος, πρώην σύζυγος, ένα οικείο πρόσωπο.

Τα σημάδια της κακοποίησης; Ζήλεια, χειραγώγηση, έλεγχος, εξευτελισμός, απομόνωση, εκφοβισμός, υποτίμηση, δημιουργία ενοχών.

Η αποκορύφωση; Γυναικοκτονία. Ο μαύρος κατάλογος μεγαλώνει. Η Κυριακή  από τους Αγίους Αναργύρους είναι το πέμπτο θύμα  γυναικοκτονίας στην Ελλάδα το 2024. Και βρισκόμαστε ακόμη στον Απρίλιο.

Στη Βετανία κάθε τρεις ημέρες δολοφονείται μία γυναίκα. Στη Σουηδία κάθε δέκα ημέρες κακοποείται μέχρι θανάτου γυναίκα από τον σύντροφό της. Στην Ισπανία δολοφονούνται εκατό γυναίκες τον χρόνο. Στη Γαλλία μία γναίκα δολοφονείται κάθε πέντε  ημέρες λόγω κακοποίησης στο σπίτι.

Υπάρχουν λύσεις; Οσο δεν μπαίνει μάθημα κατά της βίας στα σχολεία, όσο δεν επιμορφώνονται οι γονείς, όσο δεν βλέπουμε αστυνομικούς στις γειτονιές, όσο δεν εκπαιδεύονται οι αστυνομικοί αυτοί, όσο οι περιπτώσεις έμφυλης βίας δεν καταγράφονται, όσο οι θύτες καλύπτονται  από τα ίδια τα θύματα, όσο… όσο……, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΛΥΣΕΙΣ.

Ας ευαισθητοποιηθούμε όλοι διαβάζοντας, επικοινωνώντας, παρακολουθώντας σεμινάρια, Η Πολιτεια από την πλευρά της πρέπει να προβεί σε αλλαγές για να σώσει τη σύζυγο, την αδελφή, την κόρη, τη φίλη, τη συνάδελφο, την Ελληνίδα.

 ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΑΓΑΡΑ

π ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ