Αρχική » Ο ΕΟΣ Κορίνθου διοργανώνει πεζοπορία πεζοπορικού-αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στη Βραυρώνα Αττικής.

Ο ΕΟΣ Κορίνθου διοργανώνει πεζοπορία πεζοπορικού-αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στη Βραυρώνα Αττικής.

by Κ. Α.

ΚΥΡΙΑΚΗ 14/04/24 ΒΡΑΥΡΩΝΑ ΑΤΤΙΚΗΣ . Πεζοπορία- Αρχαιολογικός περίπατος

Ο ΕΟΣ Κορίνθου διοργανώνει πεζοπορία πεζοπορικού-αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στη Βραυρώνα Αττικής.
Τόπος άγνωστος στους πολλούς, ωστόσο με μεγάλο ενδιαφέρον εφόσον η περιοχή κατοικήθηκε από τη νεολιθική εποχή. Ήταν χτισμένη σε έναν κολπίσκο στις ακτές του Νότιου Ευβοϊκού κόλπου, κοντά στον σημερινό οικισμό της Λούτσας.
Την εποχή του Θησέα (εποχή του χαλκού) η Βραυρώνα ήταν ένας από τους 20 δήμους που ενώθηκαν και αποτέλεσαν το μετέπειτα Αθηναϊκό κράτος. Σταδιακά η Βραυρώνα εξελίχθηκε σε τόπο λατρείας της Αρτέμιδας και χτίστηκε ναός αφιερωμένος σε αυτήν. Οι ανασκαφές στην περιοχή αποκάλυψαν την πλούσια ιστορία της Βραυρώνας, μέσα από ένα πλήθος σημαντικών ιερών θέσεων που ήρθαν στο φως. Το Ιερό της Αρτέμιδος είναι ίσως το πιο σημαντικό αξιοθέατο στην περιοχή όπως και το παρακείμενο αρχαιολογικό μουσείο τα οποία και θα επισκεφτούμε.
Ανάμεσα στην Αρτέμιδα και το Μαρκόπουλο, σε μια εύφορη πεδιάδα που διαρρέεται από τον ποταμό Ερασίνο, ο προστατευόμενος από το δίκτυο Natura 2000 υγρότοπος της Βραυρώνας αποτελεί από τα πιο σημαντικά καταφύγια άγριας ζωής της Αττικής. Σε απόσταση μόλις 30 χιλιομέτρων από την Αθήνα, μπορούμε να θαυμάσουμε ένα υπέροχο τοπίο με πλούσια ιστορία που έχει παραμείνει σχεδόν ίδιο από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα.
Πρόκειται για κυκλική διαδρομή με απίστευτη θέα στον Νότιο Ευβοϊκό κόλπο και τα Ασπρονήσια. Υπάρχει δυνατότητα για μπάνιο στη θάλασσα για όσους επιθυμούν. Για το μεσημεριανό φαγητό θα κάνουμε πικ-νικ σε όμορφο μέρος.

🔹 Εκτιμώμενος χρόνος πορείας 5 ώρες
🔹 Υψομετρική διαφορά + 310
🔹 Συνολικό μήκος: 10-11 χλμ.
🔹 Βαθμός δυσκολίας: Α
🔹 Αναχώρηση: στις 08.00 απο τα «Περιβολάκια».

Ενδεικτικό πρόγραμμα :

 • 9:30 πμ ‘Άφιξη στη Βραυρώνα και επίσκεψη του αρχαιολογικού χώρου και του μουσείου.
 • 11:00-11:30 Πεζοπορία με κυκλική διαδρομή Βραυρώνα Χαμολιά – Κορυφή Περατή – Παραλία Αράχνες-δυτική πλαγιά-Χαμολιά.
 • 13:30 – 14:30 Πικ-νικ με θέα στη μέση της διαδρομής και μπάνιο στη θάλασσα για όσους επιθυμούν.
 • 16:30-17:00 Ολοκλήρωση της πεζοπορίας
 • 17:30 :18:30 Επίσκεψη στο υγροβιότοπο της Βραυρώνος.
 • 18:30 : Επιστροφή στην Κόρινθο

🔹Κόστος Συμμετοχής: Μέλη του Συλλόγου 15€ – Μη μέλη 18€

🔹 Δηλώσεις συμμετοχής στους αρχηγούς της εξόρμησης:
 Μάγια Φουριώτη 6972838789
 Δάφνη Μαγγαλούση 6977601055
στο γραφείο του Συλλόγου τις ώρες: 19:00 έως 21:00 * Τετάρτη και Παρασκευή, τηλ. 27410 29970

🥾 Μποτάκια ορειβασίας, καπέλο, σακίδιο πλάτης, φακός με εφεδρικές μπαταρίες
μπατόν, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, αντηλιακή κρέμα σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας,, αντιανεμικό έως 3 λίτρα νερό, πρόχειρο φαγητό για το πικ-νικ, μαγιό και πετσέτα για όσους κολυμπήσουν.

ℹ️ • Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων.

 • Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
 • Νέοι και νέες ηλικίας έως 30 ετών εγγράφονται δωρεάν και δεν καταβάλουν συνδρομή για το πρώτο έτος.
 • Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ.) με ευθύνη των αρχηγών.
 • Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.
 • Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου της 8ης Σεπτεμβρίου 2003, Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.

Email Image