Αρχική » Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ ΚΑΘΩΣ & ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΙ ΕΣΠΕΡΙΝΟΙ ΘΑ ΤΕΛΟYΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΩΡΑ 18:00 ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ ΚΑΘΩΣ & ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΙ ΕΣΠΕΡΙΝΟΙ ΘΑ ΤΕΛΟYΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΩΡΑ 18:00 ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

by Κ. Α.

Γίνεται γνωστό ότι το εσπέρας της Κυριακής της Τυρινής και ώρα 18:00, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος πλαισιούμενος από τον Θεοφ. Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως μας άγιο Κεγχρεών κ. Αγάπιο και όλο το Ιερατείο της Πόλεως μας θα τελέσει τον Α’ Κατανυκτικό Εσπερινό, τον γνωστό από την Εκκλησιαστική ορολογία ως «ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΗΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ», κατά τον οποίο λαμβάνει χώρα η τελετή της αλληλοσυγχώρησης, προκειμένου όλοι οι Χριστιανοί να εισέλθουμε στο στάδιο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής με καθαρή συνείδηση, ειρηνικοί και συμφιλιωμένοι με τους αδελφούς μας, αλλά και για να προετοιμασθούμε ψυχικά και να αγωνισθούμε πνευματικά, ώστε να εορτάσουμε φιλόθεα και θεάρεστα τα Άγια Πάθη και την Ανάσταση του Κυρίου μας.

Δραττόμενοι της ευκαιρίας ενημερώνουμε το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ι. Μητροπόλεώς μας ότι καθ’ όλες τις Κυριακές της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και ώρα 18:00, στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, θα τελείται ο, από την Εκκλησιαστική τάξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής προβλεπόμενος, Κατανυκτικός Εσπερινός. Στους Κατανυκτικούς αυτούς Εσπερινούς, πλαισιωμένοι από τους Ιερείς της πόλεως Κορίνθου, θα προΐστανται εναλλάξ ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος και ο Βοηθός Επίσκοπος και Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας άγιος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, ενώ Θεολόγοι Κληρικοί της Αρχιερατικής Περιφέρειας Κορίνθου – Λουτρακίου θα αναπτύσσουν θέματα πνευματικής οικοδομής προς ενδυνάμωση και ψυχική ωφέλεια των Πιστών. Αυτή την Κυριακή, την λεγομένη της Τυρινής και κατά τον πρώτο Κατανυκτικό Εσπερινό θα ομιλήσει ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμου Παπαλεξόπουλους, με θέμα: «Έφθασε καιρός, η των πνευματικών αγώνων αρχή».

Καλούνται οι Χριστιανοί μας να μετέχουν στις Κατανυκτικές αυτές εσπερινές προσευχητικές Συνάξεις για την πνευματική τους οικοδομή και την ενίσχυση εκ του Τρισαγίου Θεού στον ένθεο αγώνα τους.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.