Αρχική » ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΣΤΕΥΟΣ. Απροκάλυπτος εμπαιγμός η επίκληση του κατεπείγοντος για συγκρότηση  Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. Σικυωνίων

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΣΤΕΥΟΣ. Απροκάλυπτος εμπαιγμός η επίκληση του κατεπείγοντος για συγκρότηση  Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. Σικυωνίων

by Κ. Α.

ΠΙΣΤΕΥΟΣ. Απροκάλυπτος εμπαιγμός η επίκληση του κατεπείγοντος για συγκρότηση  Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. Σικυωνίων

Μόνο ως ειρωνεία και απροκάλυπτος εμπαιγμός του θεσμικού ρόλου των δημοτικών συμβούλων μπορεί να χαρακτηριστεί η πρόσκλησή τους το απόγευμα της 11ης Μαρτίου 2024  να συμμετάσχουν σε βραδινή συνεδρίαση της ίδιας μέρας (μετά από τρείς ώρες !!!), που αφορούσε την προβλεπόμενη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Σικυωνίων (Δ.Ε.Υ.Α.Σ.).

Είχαν χρονικό περιθώριο δυόμισι μηνών μέσα στο οποίο έγιναν πέντε Δημοτικά Συμβούλια (το τελευταίο μάλιστα πριν τρείς μέρες!!!).

Το κατεπείγον που επικαλέστηκε στην πρόσκλησή του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου όχι μόνον ήταν ατεκμηρίωτο  και ατυχές αλλά υποβαθμίζει το κύρος που πρέπει να έχει η νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΣ , εν όψει μάλιστα και  των διαφαινόμενων συγχωνεύσεων. Με τις τεχνηέντως βιαστικές  και μυστικές διαδικασίες που τελικά επελέγησαν από την δημοτική αρχή υπονομεύεται  η δημοκρατική λειτουργία του κοινωφελούς χαρακτήρα της.

Η Δ.Ε.Υ.Α. Σικυωνίων πρέπει να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της προς όφελος των δημοτών χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες και τη λάθος νοοτροπία της δημοτικής αρχής.

Αυτές οι αυταρχικές «επιδείξεις» επιβάλλεται να σταματήσουν άμεσα…!!!

Με τέτοιες συμπεριφορές δεν υφίσταται ο πρέπων σεβασμός στο δημοτικό συμβούλιο.

Ελπίζουμε να  αναλογιστούν άμεσα τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τον θεσμικό ρόλο που οι Σικυώνιοι πολίτες τους επέλεξαν να υπηρετήσουν.

Σε διαφορετική περίπτωση δηλώνουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να  ανεχτούμε ανάλογες πρακτικές που ευτελίζουν τόσο τον θεσμό του δημοτικού συμβουλίου όσο και τον ρόλο των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας.