Αρχική » Πάνω από -310- γραμμάρια κοκαΐνης και -106- ναρκωτικά δισκία κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας

Πάνω από -310- γραμμάρια κοκαΐνης και -106- ναρκωτικά δισκία κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας

by Κ. Α.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν δύο άτομα

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών περί ναρκωτικών, όπλων και αναβολικών ουσιών

Υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση τα προσδοκώμενα κέρδη που θα αποκόμιζαν θα έφταναν τις -31.500- ευρώ 

Οι πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, στη σύλληψη -2- ημεδαπών, ηλικίας 39 και 49 ετών.

Η σύλληψη τους πραγματοποιήθηκε χθες (9.3.2024) το βράδυ στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας παράλληλων αστυνομικών επιχειρήσεων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών της ίδιας Υπηρεσίας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών περί ναρκωτικών, όπλων και αναβολικών ουσιών.

Ειδικότερα, ύστερα από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το  Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, διαπιστώθηκε ότι ο 39χρονος ημεδαπός, από το Δεκέμβριο του 2023, δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης) στην Καλαμάτα.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικία και κατάστημα του 39χρονου, καθώς και στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους -314,5- γραμμαρίων,
  • -106- ναρκωτικά δισκία,
  • -2- ζυγαριές ακριβείας,
  • -2- φιαλίδια αναβολικών ουσιών,
  • -1- αεροβόλο πιστόλι,
  • -1- κινητό τηλέφωνο,
  • το χρηματικό ποσό των -600- ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών,

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Τέλος, υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση θα αποκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις -31.500- ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.