Αρχική » Αποδομήθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές από οικίες στην περιοχή της Κινέτας

Αποδομήθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές από οικίες στην περιοχή της Κινέτας

by Κ. Α.

Εξιχνιάστηκαν -7- κλοπές από οικίες

Αποδομήθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, εγκληματική ομάδα που είχε οργανωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από οικίες στην περιοχή της Κινέτας.

Συνελήφθη πρωινές ώρες της 7-3-2024 στην περιοχή της Κινέτας, 48χρονος ημεδαπός για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και ληστειών, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 7-3-2024, ο κατηγορούμενος, μαζί με συνεργούς οι οποίοι αναζητούνται, κινούμενοι με αυτοκίνητο στην περιοχή της Κινέτας, διέρρηξαν οικία και αφαίρεσαν χρυσαφικά.

Κατά τη διαφυγή τους από την οικία περιπολούντες αστυνομικοί της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας που αστυνομεύουν την περιοχή αντιλήφθηκαν το περιστατικό και με συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ακινητοποίησαν τον 48χρονο, και τον οδήγησαν στην έδρα του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, ο 48χρονος μαζί με έτερους συνεργούς, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2024, οργανώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών από οικίες στην περιοχή της Κινέτας.

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι δράστες κυρίως πρωινές και βραδινές ώρες, επέλεγαν εξοχικές κατοικίες που κατά τους χειμερινούς μήνες δεν κατοικούνταν και κατάφερναν με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό τους. Στη συνέχεια αφαιρούσαν κοσμήματα, χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα.

Σε μία περίπτωση που έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη της κατοικίας δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν βία ή απειλές με σκοπό να εξασφαλίσουν την διαφυγή τους.

Από τη μέχρι στιγμή προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί -5- κλοπές από οικίες στην Κινέτα, και -2- κλοπές από οικίες στους Αγίους Θεοδώρους και στη Μάνδρα.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 48χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας προέβαιναν σε εκβιάσεις σε βάρος ατόμων σε οικισμό στην περιοχή των Μεγάρων. (Σχετικό το από 24-2-2024 Δελτίο Τύπου)

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής δραστηριότητας συνεχίζεται.