Αρχική » Η «Πολιτική ΔΙΕΞΟΔΟΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Η «Πολιτική ΔΙΕΞΟΔΟΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

by Κ. Α.

                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

  Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 19-02-2024 συζητήθηκε το εξαιρετικής σημασίας θέμα  του Προϋπολογισμού του Δήμου . Είθισται  η αντιπολίτευση να καταψηφίζει τον προϋπολογισμό για  λόγους πολιτικούς ,καθ΄ ότι αποτελεί μείζον  πολιτικό ζήτημα τόσο σε επίπεδο  κεντρικής διοίκησης όσο και  τοπικής αυτοδιοίκησης. Θα μπορούσε  η «Πολιτική ΔΙΕΞΟΔΟΣ» ως  αντιπολίτευση, να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό για  λόγους πολιτικούς. Η «Πολιτική ΔΙΕΞΟΔΟΣ» δεν επιθυμεί να εγκλωβιστεί στα συνήθη αντιπολιτευτικά στερεότυπα και κατεστημένα. Δεν ασκεί  στείρα και άγονη  αντιπολίτευση , αλλά σύμφωνα  με τις αρχές της , επιλέγει την πορεία της σύνεσης και της εποικοδομητικής κριτικής για το μέγιστο όφελος του Δήμου.

Από την άλλη ,όπως χαρακτηριστικά είπε ο Αλέξανδρος Γκουργιώτης, θα επιθυμούσε   να δει θετικά το σχέδιο αυτού του προϋπολογισμού, αν δεν υπήρχαν σημεία και στοιχεία που μας υποχρεώνουν να σταθούμε όχι απλώς κριτικά, αλλά επικριτικά στο σχέδιο αυτό και τις   επιμέρους  ρυθμίσεις του. Για παράδειγμα, δεν μπορούμε να αποδεχτούμε έναν προϋπολογισμό ,που στηρίζεται στην βαριά φορολογία προϋπολογίζοντας έσοδα από   τα δημοτικά τέλη αυξημένα κατά 1.800.000 ευρώ παραπάνω από τον προηγούμενο προϋπολογισμό .Λέμε ΝΑΙ στις ανελαστικές δαπάνες, στις καταβολές μισθών των υπαλλήλων, στις πληρωμές εργολαβικών αμοιβών για εκτελεσθέντα έργα και στις πληρωμές συμβατικών υποχρεώσεων του Δήμου ,αλλά ΟΧΙ σε έναν προϋπολογισμό φορολογίας μιας κοινωνίας που πλήττεται οικονομικά και χειμάζεται . Γι ΄ αυτό και ο προϋπολογισμός καταψηφίστηκε από την «Πολιτική ΔΙΕΞΟΔΟ»

Τέλος ,σχετικά με  το ειδικό θέμα της μείωσης των τελών ύδρευσης, η « Πολιτική ΔΙΕΞΟΔΟΣ» τάχθηκε υπέρ , άνευ ερωτηματικών και επιφυλάξεων , στη μείωση των τελών ύδρευσης και χαιρέτισε την ενέργεια αυτή ως κοινωνικά επιβεβλημένη και ωφέλιμη. Πάντως, ο Αλέξανδρος Γκουργιώτης εξέφρασε την απορία σχετικά με την στάση της μείζονος αντιπολίτευσης σε ένα θέμα αυτονόητο ,που θα έπρεπε να περάσει ομόφωνα , άνευ μακρών συζητήσεων και  αντιπαραθέσεων. 

                                                                                                                                    Γραφείο Τύπου

                                                                                                               20-2-2024