Αρχική » Ο.Σ ΚΟΡΙΝΘΟΥ. Ο σύλλογός οργανώνει διήμερη ορειβατική & πεζοπορική εξόρμηση στο όρος Παναιτωλικό.

Ο.Σ ΚΟΡΙΝΘΟΥ. Ο σύλλογός οργανώνει διήμερη ορειβατική & πεζοπορική εξόρμηση στο όρος Παναιτωλικό.

by Κ. Α.

2-3/3 ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ ΟΡΟΣ

Ε.Ο.Σ ΚΟΡΙΝΘΟΥ. Ο σύλλογός οργανώνει διήμερη ορειβατική & πεζοπορική εξόρμηση στο όρος Παναιτωλικό. Το Παναιτωλικό είναι το ψηλότερο βουνό στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας. Καταλαμβάνει την περιοχή από τα βόρεια – κεντρικά έως τα ανατολικά του νομού, κατά μήκος των συνόρων με τον νομό Ευρυτανίας. Καταλήγει στην περιοχή του Αγρινίου και της Τριχωνίδας. Ψηλότερη κορυφή του είναι ο Κατελάνος με υψόμετρο 1.924 μ. ενώ άλλες σημαντικές κορυφές είναι η Κυρά-Βγένα, η Κόκα, ο Κούτουπας, η Τσόκα, η Κρημνίτσα και τα Αραποκέφαλα. 🔗 https://katelanos.blogspot.com/2015/06/panaitoliko-oros-o-agnostos-oreinos-ogkos-tis-aitolias.html

🔹 Διαμονή στο καταφύγιο του ΕΟΣ Αγρινίου στις 2/3/24 σε υψόμετρο 1.170 μ. στην τοποθεσία Διασελάκι. Κατασκευάστηκε με στρογγυλούς κορμούς δέντρων Φινλανδίας (ελατόπευκο) και είναι ίσως το πιο σύγχρονο και όμορφο Ορειβατικό Καταφύγιο στην Ελλάδα, κυρίως λόγω της ιδιαίτερης ξύλινης κατασκευής του. Το καταφύγιο έχει κουβέρτες. Μπορούμε να έχουμε μαζί μας σεντόνι και μαξιλαροθήκη η υπνόσακο. 🔗 https://eosagriniou.gr/katafigio

🔹 ΠΟΡΕΙΕΣ
Σάββατο 2/3/24 – Η πρόσβαση στο καταφύγιο γίνεται από το χωριό Περιστέρι Αιτωλοακαρνανίας, απ’ όπου ξεκινάει ένας χωματόδρομος μήκους 4,5 χιλιομέτρων τον οποίο θα περπατήσουμε για να ανέβουμε στο καταφύγιο μέσα από το χωριό. Είναι μια πορεία 1 ½ ωρας με υψομετρική διαφορά 465 μ.

Κυριακή 3/3/24 – Ορειβατική ομάδα: Από το καταφύγιο ξεκινάει και η πορεία προς την ψηλότερη κορυφή του Παναιτωλικού, τον Κατελάνο (1924 μ). Πρόκειται για μια όμορφη διαδρομή σε ένα καλοσημαδεμένο μονοπάτι, περνώντας από την πλαγιά της Κόκας και το διάσελο Γκιόρλας με επιστροφή από τα ίδια.

Πεζοπορική ομάδα: Από το καταφύγιο η ομάδα θα ακολουθήσει το μονοπάτι για την κορυφή Κόκα (1691μ), μια εύκολη διαδρομή μέσα από όμορφο δασικό μονοπάτι.

⏱ Ω.Π. Ορειβατικής: 8 ↕️ ΥΨ.Δ.: 1000m 🥾 Β.Δ.: 2

⏱ Ω.Π. Πεζοπορικής: 5 ↕️ ΥΨ.Δ.: 500m 🥾 Β.Δ.: 1

Στην συνέχεια θα πάρουμε μια ανάσα στο καταφύγιο και θα επιστρεψουμε στο χωρίο Περιστέρι όπου θα επισκεφτούμε τοπική ταβέρνα και θα επιστρέψουμε στην Κόρινθο το βράδυ της Κυριακής.

🔹 Φαγητό Σαββάτου : Είτε παραγγελία από τοπική ταβερνα, είτε ατομικη ετοιμασία φαγητού στην κουζίνα του καταφυγίου με δικά σας υλικά. Παρακαλώ να το δηλώσετε κατά την δήλωση συμμετοχής.

🔹 Κόστος εξόρμησης: 70€ (μεταφορά και διανυκτέρευση στο καταφύγιο)

🔹 Αναχώρηση: Σάββατο 2/3/24 και ώρα 8.30 π.μ. από το πάρκινγκ του Αγίου Νικολάου. Επιστροφή: Κυριακή 3/3/24.

🔹 Υπεύθυνοι εξόρμησης:
Κώνστας Γιώργος 6972169649
Παλασσοπούλου Αθηνά 6947279750

✔️ Απαραίτητος Εξοπλισμός (κραμπόνς, πιολέ για την ορειβατική μόνο) ορειβατικές μπότες, δεύτερες κάλτσες, σακίδιο, μπατόν, σκούφος η μπαλακλάβα, 2 ζεύγη γάντια, αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου και θυέλλης, θερμοεσώρουχα, fleece, μπουφάν αντιανεμικό, αδιάβροχο, διαπνέον, γκέτες, παντελόνι αδιάβροχο-διαπνέον, φακός, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, νερό, ωτοασπίδες.

ℹ️ Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Σε περίπτωση που κάποιος δεν είναι μέλος έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε μία δραστηριότητα – εξόρμηση του συλλόγου και, στην συνέχεια, εάν ο επιθυμεί να γίνει μέλος. Για να γίνει κανείς μέλος, συμπληρώνει την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος εγγραφής 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς. Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών. Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας. Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και να αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα. Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης)