Αρχική » Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ για την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ Κορίνθου

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ για την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ Κορίνθου

by Κ. Α.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 12ης Φεβρουαρίου 2024

Περί αξιοποίησης – ανάδειξης – εκσυγχρονισμού της δημοτικής αγοράς Κορίνθου.

Ψηφίσαμε όχι στην οπισθοδρόμηση και στα αναχρονιστικά σχέδια του 2013 , που έβγαλε από τα χρονοντούλαπα η νέα Δημοτική Αρχή, χωρίς να έχουν να μας παρουσιάσουν τίποτα το ουσιαστικό και καινοτόμο! Το παράδοξο είναι ότι δεν υπήρχε καν εισήγηση μα ούτε και σχέδια, ούτε κτιριολογικό πρόγραμμα και  χρήσεις, καμία συμμετοχή φορέων για διαβούλευση!!

Αυτή είναι η «σύγχρονη αντίληψη» για το μέλλον της Πόλης μας!!!

Είναι αδιανόητο για την Πράσινη Πόλη να επαναφέρουμε σχέδια για τη Δημοτική Αγορά που έχουν ήδη απορριφθεί στη συνείδηση των Κορινθίων μόνο και μόνο για να φανεί ότι κάνουμε έργο!

Δεν μπορούμε να απαντάμε στις σύγχρονες προκλήσεις το 2024 με σχέδια του 2013!  Ο σύλλογος Αρχιτεκτόνων παρόλη την παρέμβασή του δεν εισακούσθη! Αγνοείται για άλλη μια φορά η γνώμη των ειδικών!

Η πρότασή μας για Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες απερρίφθη!

Η επιλογή του Δημάρχου Ν.Σταυρέλη να προχωρήσει με όποιο τρόπο χωρίς αναπτυξιακό στόχο, όραμα και προοπτική για το μέλλον της Κορίνθου, σηματοδοτεί την οπισθοδρόμηση και τον μαρασμό!

Η επισκεψιμότητα που διακαώς περιμένουν οι επιχειρηματίες και οι έμποροι στο κέντρο της Kορίνθου θα αργήσει για πολλά χρόνια ακόμα!

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ θα παρουσιάσει την πρότασή της για τη Δημοτική Αγορά!

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ