Αρχική » Επαναλειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου στην Περαχώρα

Επαναλειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου στην Περαχώρα

by Κ. Α.

Ένα αίτημα των κατοίκων της Περαχώρας για την εξυπηρέτηση του χωριού και της ευρύτερης περιοχής με ιατρό, βρήκε ανταπόκριση από τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Από σήμερα, Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, μία φορά την εβδομάδα (ημέρα Τετάρτη) και ώρες από 9.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ., ένας γενικός ιατρός θα παρέχει στους δημότες μας, υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στο Περιφερειακό Ιατρείο της Περαχώρας.

Το ιατρείο θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη -έως τα τέλη Φεβρουαρίου-, ενώ από 1η Μαρτίου 2024, το Ιατρείο θα λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα, οπότε θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Ευχαριστούμε θερμά τη Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Λουτρακίου κ. Παρασκευή Σούκουλη για την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημα και τις συντονισμένες προσπάθειες της Προέδρου της Δ.Κ. Λουτρακίου – Περαχώρας κ. Χρυσούλας Παππά για την επαναλειτουργία του Ιατρείου με την μεταφορά ενός γενικού ιατρού από το Κέντρο Υγείας, στο οποίο ανήκει διοικητικά το ιατρείο της Περαχώρας, τουλάχιστον μία έως δύο φορές την εβδομάδα.

Να σημειωθεί πως το Περιφερειακό Ιατρείο Περαχώρας, το οποίο ήδη υπολειτουργούσε – καθώς ήταν ανοιχτό μόνο 2 φορές την εβδομάδα για συνταγογραφήσεις και δεν κάλυπτε τις ανάγκες των 1000 κατοίκων του χωριού-, έκλεισε τον Νοέμβριο 2020, ύστερα από Απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (6ης ΥΠΕ) Πελοποννήσου, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας.

Γραφείο Τύπου