Αρχική » Γυναικολογικές εξετάσεις και ενημερωτικές δράσεις στα Εξαμίλια Κορινθίας από το Ινστιτούτο Prolepsis σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κορινθίων.»

Γυναικολογικές εξετάσεις και ενημερωτικές δράσεις στα Εξαμίλια Κορινθίας από το Ινστιτούτο Prolepsis σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κορινθίων.»

by Κ. Α.

Εικόνα που περιέχει ρουχισμός, άτομο, παπούτσια, γυναίκα

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματαΣτοχευμένες δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης αναφορικά με την έγκαιρη διάγνωση για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας υλοποίησε το Ινστιτούτο Prolepsis σε γυναίκες Ρομά στα Εξαμίλια, με την έγκριση της 6ης Υ.ΠΕ. Συγκεκριμένα, στις 15 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν ενημερώσεις στις γυναίκες σχετικά με τη διατροφή και το κάπνισμα, ενώ σε συνεργασία με μαία πραγματοποιήθηκαν στις 29 Ιανουαρίου διαγνωστικά τεστ ΠΑΠ σε γυναίκες άνω των 20 ετών.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κορινθίων, τη συνδρομή της  Διαμεσολαβήτριας Ρομά της Επιτελικής Δομής της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την υποστήριξη του      Κέντρου Υγείας Κορίνθου.

Εικόνα που περιέχει ρουχισμός, άτομο, εξωτερικός χώρος/ύπαιθρος, ουρανός

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματαΟι γυναικολογικές εξετάσεις και οι ενημερωτικές δράσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο  του προγράμματος “Υγιείς και ισχυρές γυναίκες Ρομά στην Ελλάδα“, που υλοποιεί το Ινστιτούτο Prolepsis. Το έργο αποσκοπεί να ενδυναμώσει τις γυναίκες Ρομά σε θέματα υγείας και πρόληψης, να τις παρακινήσει ώστε να λαμβάνουν σωστές αποφάσεις αυτό- φροντίδας και να συμβάλει στη μείωση των ανισοτήτων.

Λίγα λόγια για το Ινστιτούτο Prolepsis:

Το Ινστιτούτο Prolepsis είναι ένας επιστημονικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που προάγει  την υγεία του πληθυσμού και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων (όπως άτομα Τρίτης Ηλικίας, παιδιά, πρόσφυγες και μετανάστες, πληθυσμοί ρομά, άτομα που βιώνουν φτώχεια, κ.ά). Σχεδιάζει και υλοποιεί ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς και δράσεις πρόληψης, συνηγορίας και κοινωνικής προσφοράς σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Περισσότερες πληροφορίες: www.prolepsis.gr

Αντίστοιχες δράσεις  θα συνεχιστούν στο επόμενο διάστημα, τόσο με ομάδα στόχο τις γυναίκες και σκοπό την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, όσο και τα παιδιά, με δράσεις εμβολιασμού και  σκοπό  την πρόληψη  κατά του ιού των ανθρωπίνων κονδυλωμάτων (HPV).

                                                                                                            Ο Αντιδήμαρχος

                                                                                         Κοινωνικής Πολιτικής

Ιωάννης Χ. Τσάκωνας