Αρχική » Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών στη Μεσσηνία

Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών στη Μεσσηνία

by Κ. Α.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν τέσσερα άτομα

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών οχήματος και κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας από περιοχές της Μεσσηνίας.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε χθες (29.1.2024) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας και του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, όπου συνελήφθησαν -4- ημεδαποί, ηλικίας 21, 23, 27 ετών και ανήλικος, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη αστυνομική διερεύνηση που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα συνδυαστικά στοιχεία, προέκυψε ότι, τουλάχιστον από το μήνα Απρίλιο του 2023 έως και την 24.1.2024, οι ανωτέρω συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την τέλεση κλοπών.

Συγκεκριμένα, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες αφαιρούσαν κρατικές πινακίδες οχημάτων με σκοπό να τις τοποθετούν στα δικά τους οχήματα προκειμένου να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών και να καθιστούν δυσχερέστερη την ταυτοποίηση.

Συγκεκριμένα, είχαν διαπράξει -1- περίπτωση κλοπής οχήματος και -2- περιπτώσεις κλοπών κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας από οχήματα.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες τους, όπου πλησίον τους και επιμελώς κρυμμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -1- κυνηγετικό όπλο,
  • -46- φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
  • -1- κρατική πινακίδα κυκλοφορίας από όχημα, το οποίο είχε κλαπεί την 30.12.2023 στη Μεσσήνη. Την 31.12.2023 το εν λόγω όχημα είχε ανευρεθεί εγκαταλελειμμένο, όπου σ’ αυτό είχαν τοποθετηθεί κρατικές πινακίδες έτερου οχήματος, οι οποίες είχαν αφαιρεθεί την 31.12.2023 από σταθμευμένο όχημα σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας,
  • -1- κρατική πινακίδα κυκλοφορίας, την οποία είχαν παραποιήσει με μονωτική ταινία και για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή την 24.1.2024 στην Κυπαρισσία,
  • -1- ζεύγος κρατικών πινακίδων για τις οποίες είχαν δηλωθεί απώλεια,
  • -1- κυκλοφορητής και -2- ηλεκτροβάνες καλοριφέρ.

Τέλος, οι ανωτέρω κατηγορούνται και για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.