Αρχική » Εκδήλωση στο “Καλογεροπούλειο” (Αράτου 74, Κόρινθος) παρουσίαση βιβλίου Υποτέλεια, Ιεραποστολή και Θεολογία της Απελευθέρωσης στην Άπω Ανατολή».

Εκδήλωση στο “Καλογεροπούλειο” (Αράτου 74, Κόρινθος) παρουσίαση βιβλίου Υποτέλεια, Ιεραποστολή και Θεολογία της Απελευθέρωσης στην Άπω Ανατολή».

by Κ. Α.

Στις 3 Φεβρουαρίου, Σάββατο, στις 7:00μμ, θα έχουμε μαζί μας τον Θανάση Παπαθανασίου και το τελευταίο του βιβλίο «Υποτέλεια, Ιεραποστολή και Θεολογία της Απελευθέρωσης στην Άπω Ανατολή».

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο “Καλογεροπούλειο” (Αράτου 74, Κόρινθος),

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Ο Θεολόγος Ανδρέας Αλεξόπουλος και η Πολιτικός Μηχανικός Μαρία Λέκκα.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: Ο Θανάσης Ν. Παπαθανασίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959 και είναι Αναπληρωτής Καθηγητής της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθήνας (πανεπιστημιακής δημόσιας σχολής) στο γνωστικό αντικείμενο Ιεραποστολική, Διαπολιτισμική Χριστιανική Μαρτυρία και Διάλογος. Επί πολλά έτη (1992–2017) θήτευσε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με οργανική θέση στο Λύκειο Ζεφυρίου της Δυτικής Αττικής. Διευθύνει το θεολογικό περιοδικό «Σύναξη» και ζει στην Αθήνα με τη σύζυγό του Ελένη Ταμαρέση και τον γιο τους Αρέθα.

Μερικά από τα βιβλία του είναι: Η ρήξη με το μηδέν. Σφηνάκια πολιτικής θεολογίας (εκδ. Αρμός, Αθήνα 2017). Ο Θεός μου ο αλλοδαπός. Κείμενα για μιαν αλήθεια που είναι “του δρόμου” (Ακρίτας, Αθήνα 2018). Γυναίκες στον δρόμο της ιεραποστολής. Η γυναίκα ως θύμα, ως ύποπτη, ως ευαγγελίστρια (Εν Πλω, Αθήνα 2019). Βασιλιάς και θερμοστάτης. Το οικουμενικό όραμα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, η πανουργία της δουλείας κι ένας θεολογικός εμφύλιος (Manifesto, Αθήνα 2019).