Αρχική » Βασίλης Πανταζής. Ενημερωση των δημοτών σχετικά με την παρούσα κατάσταση στο δημοτικό θέατρο «ΘΩΜΑΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ»

Βασίλης Πανταζής. Ενημερωση των δημοτών σχετικά με την παρούσα κατάσταση στο δημοτικό θέατρο «ΘΩΜΑΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ»

by Κ. Α.

Για την πλήρη και ορθή πληροφόρηση των δημοτών σχετικά με την παρούσα κατάσταση στο δημοτικό θέατρο «ΘΩΜΑΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ», ενημερώνω ότι:
Συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε αργά χθες το απόγευμα το κατέβασμα και η μεταφορά εκτός του θεάτρου των μεταλλικών δοκών (σταγκόνια) που είχαν εγκατασταθεί στην οροφή της σκηνής.
Τα προβλήματα που παρατηρήσαμε στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, δυστυχώς είναι σοβαρότερα από όσα αναφέραμε μέχρι σήμερα.
Οι παραλείψεις εγκληματικές και προέρχονται από κατασκευής του κτηρίου σε συνδυασμό με την αδιαφορία ελέγχου και συντήρησης.
Όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες, οι μεταλλικοί δοκοί στηριζόντουσαν στο πλαίσιο από περαστές βίδες με παξιμάδια.
Δυστυχώς στις περισσότερες από αυτές τις βίδες, δεν είχαν καν τοποθετηθεί παξιμάδια και κάποιες από αυτές ήταν έτοιμες να βγουν τελείως από τις οπές, με σίγουρα καταστροφικά αποτελέσματα.
Το ότι δεν έχουμε θρηνήσει θύματα, είναι τουλάχιστον ευτύχημα.
Επίσης σε ένα από τα καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος, είχε κοπεί το πλαστικό περίβλημα και ακουμπούσε στο συρματόσχοινο με αποτέλεσμα να είναι αυτό σχεδόν κομμένο.
Στο υπόγειο τοποθετήθηκε περίφραξη μεταλλική με πόρτα, προκειμένου να αποφευχθεί η επαφή οποιουδήποτε με τον ηλεκτρικό επιδαπέδιο πίνακα.
Οι εργασίες θα συνεχιστούν την Δευτέρα καθόσον διαπιστώθηκε κακή από κατασκευής εφαρμογή συγκόλλησης των μεταλλικών στοιχείων που αποτελούν τον φέροντα οργανισμό της οροφής καθώς και των αντίστοιχων στήριξης της σκηνής στο υπόγειο.
Θα ελεγχθούν οπτικά και ακολούθως θα επιλεγεί η δέουσα μέθοδος αποκατάστασης.
Για το φωτισμό της σκηνής θα ανατεθεί σε εξειδικευμένη εταιρεία να τοποθετήσει ελαφριές κατασκευές από αλουμίνιο με πιστοποίηση και ετήσιο έλεγχο τους.
Την παρούσα περίοδο οι εκδηλώσεις θα γίνονται με μίσθωση των απαραίτητων εξαρτημάτων τα οποία θα τοποθετούνται για κάθε εκδήλωση και θα απομακρύνονται αμέσως μετά με μέριμνα του εκμισθωτή.
Ακολουθεί τις προσεχείς ημέρες έλεγχος όλων των εγκατεστημένων συστημάτων πυρασφάλειας και των δικτύων ύδρευσης- αποχέτευσης και ηλεκτροφωτισμού και επισκευή ή αντικατάσταση όπου απαιτείται ώστε να καταστεί ασφαλές το θέατρο από κάθε πλευράς.
Επόμενες ενέργειες θα είναι η απομάκρυνση εντός ορισμένου χρονικού διαστήματος, με μέριμνα των θεατρικών ομάδων, όλων των κατασκευών που αποτελούσαν τμήματα σκηνικών και βρίσκονται σε άθλια κατάσταση στο υπόγειο και μετά τη λήξη της προθεσμίας, με μέριμνα του Δήμου η απομάκρυνση όλων όσων τυχόν παραμείνουν στον χώρο του υπογείου, το οποίο θα καθαριστεί και θα αποτελεί πραγματικά δημόσιο κτίριο και όχι αποθήκη παλαιών και αχρήστων αντικειμένων.
Θα γίνει αλλαγή όλων των κλειδαριών με νέες και τα κλειδιά θα παραμένουν στον υπεύθυνο του κτηρίου και μόνο.
Με εντολή δημάρχου, θα οριστεί σύμβουλος της δημοτικής κοινότητας της Κορίνθου ο οποίος θα είναι για ένα έτος υπεύθυνος για την παρακολούθηση τυχόν ελλείψεων και βλαβών με τη συνδρομή των δημοτικών υπηρεσιών.
Επίσης θα γίνει αναζήτηση πιστώσεων για τη συνολική συντήρηση του κτιρίου.
Σχετικά με το δυσνόητο δελτίο τύπου του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πρώην δημάρχου, το αντιπαρέρχομαι, αφού δεν υπάρχουν απαντήσεις στην δημόσια παραδοχή του ότι δηλαδή γνώριζε το πρόβλημα αλλά κόλλαγε χαρτάκια στα χειριστήρια.
Στόχος της δικής μας δημοτικής αρχής, είναι ένα ασφαλές, λειτουργικό και καθαρό δημοτικό θέατρο, με σεβασμό σε όσους το οραματίστηκαν και το παρέδωσαν στην τοπική κοινωνία αλλά και στους δημότες οι οποίοι ντρέπονται για το σημερινό του κατάντημα.

Πανταζής Βασίλειος
Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ
Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας
Δήμου Κορινθίων