Αρχική » Ε.Ο.Σ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.ΚΑΤΑΚΑΛΙ-ΣΟΦΙΚΟ 7-1-2024Ο Σύλλογος διοργανώνει και πεζοπορική εξόρμηση, στο Σοφικό Κορινθίας

Ε.Ο.Σ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.ΚΑΤΑΚΑΛΙ-ΣΟΦΙΚΟ 7-1-2024Ο Σύλλογος διοργανώνει και πεζοπορική εξόρμηση, στο Σοφικό Κορινθίας

by Κ. Α.

Η πορεία μας θα έχει αφετηρία το Κατακάλι Κορινθίας, και μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής που ανεβαίνει πολύ ήπια θα φτάσουμε στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία.
Απαραίτητη στάση κι εδώ, πριν πάρουμε το μονοπάτι για την κορυφή Τζάλικα με την υπέροχη θέα σε ολόκληρο τον Αργοσαρωνικό, με τα πολλά νησιά του.
Θα θαυμάσουμε και το πέτρινο τείχος που υπάρχει εκεί, και τον ξεροληθικό πύργο, καθώς και τις δύο εκκλησίες αναλήψεως του Σωτήρος, και γέννησης της Θεοτόκου.
Η συνέχεια θα είναι κατηφορική μέσα σε δάσος πάλι, προς την πλευρά του ράντσου που θα το δούμε από ψηλά, αλλά κι από χαμηλά στη συνέχεια περνώντας απ έξω με κατεύθυνση προς το χωριό που θα είναι και ο τερματισμός της πορείας μας.
Θα πάμε σε ταβέρνα του χωριού για φαγητό-καφέ.
Ω.Π.: ~5 Β.Δ.:Α+ ΧΛΜ.:10 ΥΨ.Δ.:700μ
Κοστολόγιο εξόρμησης 10 ευρώ.
Αναχώρηση στις 08:00 από τα Περιβολάκια.
Αρχηγοί εξόρμησης.
Παναγουλόπουλος Θοδωρής 698 591 6716
Σίμος Αντώνης 694 439 3373
Τηλ Συλλόγου 27410-29970
Απαραίτητος Εξοπλισμός: Σακίδιο, μπατόν, ορειβατικά μποτάκια, ισοθερμικό – αντιιδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), καπέλο, γυαλιά ηλίου, Φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή –φαγητό (σνακ, π.χ. μπάρες, παστέλια),νερό.
Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Σε περίπτωση που κάποιος δεν είναι μέλος έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε μία δραστηριότητα – εξόρμηση του συλλόγου και, στην συνέχεια, εάν ο επιθυμεί να γίνει μέλος. Για να γίνει κανείς μέλος, συμπληρώνει την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος εγγραφής 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς. Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών. Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας. Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και να αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα. Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης).