Αρχική » Κοινή ανακοίνωση του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τους υπεύθυνους Κ.Τ.Ε. Αγροτικής Ανάπτυξης βουλευτές Μανόλη Χνάρη και Χριστίνα Σταράκα.

Κοινή ανακοίνωση του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τους υπεύθυνους Κ.Τ.Ε. Αγροτικής Ανάπτυξης βουλευτές Μανόλη Χνάρη και Χριστίνα Σταράκα.

by Κ. Α.Πέντε χρόνια κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και μετράμε τέσσερεις Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τέσσερεις πρόεδρους στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).Χθές παραιτήθηκε ο τέταρτος πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, κατόπιν προτροπής του υπουργού ΥΠΑΤΤ, κ. Αυγενάκη, προκειμένου να φυσήξει ούριος άνεμος «ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη, η δικαιοσύνη, η διαφάνεια» στον οργανισμό και να διορθωθούν τα λάθη στις πληρωμές των άμεσων ενισχύσεων.Θα συμβουλεύαμε το κυβερνητικό επιτελείο να μην αναζητά Ιφιγένειες.Ας αναζητήσουν τις αιτίες της αποτυχίας τους στη προχειρότητα του σχεδιασμού της αγροτικής πολιτικής, στις καθημερινές υποχωρήσεις για την εξυπηρέτηση πελατειακών σχέσεων, στον κακό συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων, στις διοικητικές παρεμβάσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου στη λειτουργία του οργανισμού.Τα προβλήματα, πολύ περισσότερο από τα πρόσωπα, βρίσκονται στις πολιτικές που καλούνται να υπηρετήσουν.Σε κάθε περίπτωση, ως ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, μπροστά στα αδιέξοδα που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική στον πρωτογενή τομέα, είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε, τους αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς, που θέλουν να παράγουν και να δημιουργούν σε μια ευρωπαϊκή χώρα που σέβεται τον μόχθο τους και λειτουργεί με διαφάνεια και δικαιοσύνη.